De ce noaptea cerul este negru?

9 iunie 2023, 15:42

Luna pe cerul noptii

Multi dintre noi avem intrebari de acest fel, cum ar fi: "de ce apa marii este sarata" sau "de ce ziua cerul este albastru sau roz". Ei bine, in acest articol vom afla de ce noaptea cerul pare ca este negru.

Cerul pare negru in timpul noptii din cauza absentei luminii solare directe. Pe parcursul zilei, lumina soarelui este suficient de puternica pentru a lumina atmosfera si a dispersa lumina in toate directiile, ceea ce face ca cerul sa para albastru.

 

Insa, atunci cand Pamantul se roteste si se afla in partea opusa a Soarelui, aceasta inseamna ca lumina solara nu mai ajunge direct la noi. Deoarece Luna si stelele nu emit suficienta lumina pentru a umple intreaga atmosfera cu lumina, partea vizibila a cerului ramane intunecata si pare sa fie neagra.


Cu toate acestea, cerul negru nocturn nu este complet lipsit de lumina. In zonele putin populate sau fara poluare luminoasa, putem observa ca cerul este presarat cu stele. Aceste stele emit lumina lor proprie, care ajunge la noi si umple cerul cu puncte stralucitoare.

De asemenea, in timpul noptii, mai exista si alte surse de lumina, cum ar fi Luna, planetele si alte obiecte ceresti care pot fi vizibile. Acestea contribuie si ele la iluminarea cerului, astfel incat sa nu fie complet intunecat. Cu toate acestea, perceptia noastra a cerului in timpul noptii este aceea ca este negru, deoarece nivelul general de lumina este mult mai scazut decat in timpul zilei.Citeste si articolele de mai jos:

Lectia de geografie: De ce ziua cerul este albastru?
De ce vedem doar o parte a Lunii?
De ce avioanele lasa urme de fum pe cer si cat de periculoase sunt
4 factori importanti pentru care apa oceanului este sarata
De ce pe Terra sunt mai multe rase de oameni?


Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ceaiul verde cu menta este bautura traditionala in Maroc.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- De ce te-a dat afara din clubul Vegetarienilor?
- Pentru ca l-am facut pe sef PORC!!!

› vrei mai mult