Care sunt cele mai iubite bauturi in perioada sarbatorilor de iarna

29 decembrie 2022, 10:14

ceai

Iarna nu prea mai e iarna si ne e dor de zapada. Dar oricum ar fi, perioada sarbatorilor este una magica, in care ne adunam toti in jurul bradului, ascultam colinde, mancam bunatati si cozonac si, foarte important, avem langa noi o cana sau un pahar cu bauturi fara de care gustul Craciunului parca nu ar fi acelasi.

Ai si tu, cu siguranta, o bautura preferata in aceasta perioada din an, chiar daca poate nu ti-ai pus niciodata problema astfel.

Care sunt cele mai iubite bauturi in perioada sarbatorilor de iarna? Ele pot fi calde sau reci, naturale sau nu prea, insa stii doar ca ele dau un gust aparte acestei vacante.

Ceaiurile sunt o bautura excelenta iarna. Calde sau reci, au o savoare aparte si o aroma care te imbie la lenevit pe langa brad, cu o carte in mana sau uitandu-te la un film. Fie ca bei un ceai facut in casa, fie ca iti plac mai mult variantele la sticla din comert e o metoda foarte buna de a te hidrata si a-ti potoli setea, dar si de a ajuta organismul care abia daca mai face fata atator delicatese. Si daca nu te-ai convins, iti spunem doar atat: imagineaza-ti ca stai langa brad seara, cu o cana de ceai de fructe de padure, hibiscus si portocala, din care se ridica un abur fin si parfumat; iar daca la fiert a incaput si un baton de scortisoara, cu atat mai bine!

Ca sa ramanem in sfera bauturilor la cana, ciocolata calda e un must have in serile din perioada sarbatorilor. Exista variante la plic, peste care se adauga doar apa calda sau lapte, dupa gust, dar poti face si o ciocolata naturala. Ai nevoie doar de ciocolata neagra si lapte fierbinte, care sa o faca sa se topeasca in cana. Incearca si ne vei multumi pentru idee.

Sucurile naturale sunt si ele o idee excelenta de sarbatori. Pe langa gustul bun si vitaminele pe care le contin, un suc de portocale proaspat stoarse sau poate de rodie, de exemplu, ajuta digestia si iti va da energie. Daca aveti acasa un storcator de fructe, puteti face ce combinatii doriti, iar daca nu, gasiti si in comert destule variante de sucuri naturale numai bune pentru a fi consumate in perioada sarbatorilor.

Nu putem sa incheiem fara sa vorbim si despre cola - nu-i asa? -, bautura fara de care Craciunul parca nu ar fi Craciun, chiar si pentru faptul ca vezi in fiecare an la TV reclamele cu camioanele impodobite de sarbatoare, care anunta ca „vin sarbatorile, vin sarbatorile!”. Poate ca nu este chiar cea mai sanatoasa varianta de bautura, insa sa recunoastem ca un pahar dupa masa sau cand stati impreuna la un film ori la un joc de familie merge, pur si simplu, ca uns!

Citeste si articolele de mai jos despre Sarbatorile de Iarna:

Care sunt cele mai citite carti in perioada sarbatorilor de iarna
Ce delicatese culinare pregatim de sarbatori
Care sunt cele mai iubite colinde de sarbatori

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Din punct de vedere sentimental, stai destul de bine si te simti capabil/a sa ai o relatie bazata pe respect si dragoste. Totusi, inainte de a face declaratii de dragoste siropoase, gandeste-te si daca partenerul/partenera apreciaza astfel de gesturi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bambusul este planta care creste cel mai rapid, aceasta atingand 120 cm in numai o zi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O doamna se duce cu pisica la veterinar.
-Domnule Doctor,pisica mea nu are nas!
-Si cum miroase?
-Ingrozitor!

› vrei mai mult