Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

27 ianuarie

- 98 -

Imparatul Traian a urcat pe tronul Imperiului Roman

Traian

La 27 ianuarie, anul 98, dupa moartea lui Nerva, pe tronul Imperiului Roman a urcat Marcus Ulpius Traianus (98 - 117). In timpul domniei lui, Imperiul Roman a capatat cea mai mare extindere teritoriala. In 106 intra in componenta sa si Dacia, condusa la acea vreme de Decebal. Verifica-ti cunostintele despre Traian in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1880 -

Thomas Edison - brevetul de inventie

La 27 ianuarie 1880 lui Thomas Edison i se fost acordat brevetul de inventie pentru sursa sa de iluminare incandescenta.

Becul

Verifica-ti cunostintele despre Thomas Edison in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Edison si becul

- 1973 -

Acordul de pace care a dus la incheierea Razboiului din Vietnam

La 27 ianuarie 1973, la Paris, a fost semnat acordul de pace care a dus la incheierea Razboiului din Vietnam. Razboiul din Vietnam a avut loc intre 1 noiembrie 1961 si 30 aprilie 1975. Razboiul a fost purtat intre Republica Democrata Vietnam (Vietnamul de Nord), sprijinita de China si Uniunea Sovietica, si Republica Vietnam (Vietnamul de Sud), sprijinita de Statele Unite. Conflictul s-a incheiat cu infrangerea Vietnamului de Sud si unificarea tarii sub conducere comunista. Trupele americane s-au retras din Vietnam, razboiul fiind considerat unul dintre marile esecuri ale politicii externe americane.