Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hipopotamul este unul dintre „greii” lumii necuvantatoarelor cu o greutate, la varsta adulta, de aproximativ 4,5 tone. Aceste animale cu corp asemanator cu un butoi sunt ierbivore si le place sa stea cam jumatate din viata sub apa. Desi nu sunt pradatori, hipopotamii sunt periculosi din cauza temperamentului lor. Daca se simte amenintat, va rasturna fara probleme o ambarcatiune sau va zdrobi un om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La universitate, toti studentii sunt obositi.
- Domnule profesor, dati-ne voie sa plecam acasa. Suntem foarte obositi!
- Pai bine, cand se va termina aceasta bucata de creta, vom pleca cu totii acasa.
O voce din ultima banca:
- Dati-mi-o mie, o mananc!

› vrei mai mult

Ducem sau nu flori in prima zi de scoala?

31 August 2022

Ducem sau nu flori in prima zi de scoala?


Se apropie prima zi de scoala si asta se vede cel mai bine in florarii. Cei care comercializeaza flori s-au aprovizionat din timp si sunt pregatiti sa asambleze buchete elegante pentru prima zi de scoala. Dar mai este sau nu potrivit sa duci flori la scoala in prima zi din an?


Noile reguli impuse de Ministerul Educatiei prevad ca parintii nu mai au voie sa stranga bani pentru a oferi atentii profesorilor si invatatorilor. Dar un buchet de flori ai spune ca nu este ceva neporivit, ci o forma de a-ti arata respectul si aprecierea. In clasele I-IV duci flori doar invatatoarei, dar dupa clasa a V-a trebuie sa fii atent/a doar cu diriginta sau si cu celelalte profesoare? Grea intrebare, grea decizie!


Dat fiind pretul florilor, care explodeaza in apropierea inceputului de an scolar, ai fi tentat sa renunti la ideea de a face buchete, mai ales ca multi obisnuiau sa duca si directoarei sau altor persoane cu care ai putea avea de a face. Cu siguranta banii cheltuiti pe flori care ajung sa se ofileasca sau, uneori, chiar direct in cosurile de gunoi ar putea fi folositi mult mai eficient. In aceste conditii, poate ca o singura floare oferita din toata inima este o atentie mai potrivita decat un buchet pompos, nu?


Ce faci cand profesoarele refuza florile


Au existat in ultimii ani invatatoare si profesoare care si-au facut un obicei din a anunta parintii ca nu doresc sa primeasca flori de la elevi; in schimb, ii roaga ca, in loc sa dea bani pe buchete in prima zi de an scolar, sa ii stranga impreuna pentru a ajuta copiii cu posibilitati reduse sa aiba tot ce le trebuie la scoala: rechizite, ghiozdan si altele trebuincioase. Un gest superb, nu-i asa? Si imbucurator este ca „modelul” devine tot mai popular de la an la an.


O idee buna ar fi si ca in locul unui buchet de flori ce vor „muri” curand, sa oferiti un ghiveci cu flori, care ar putea ramane undeva in clasa, pe un pervaz sau un dulap, mereu sub ochii tai si ai invatatoarei sau profesoarei careia i-a fost destinat. Mult mai practic, cu siguranta!


Unii ajunsesera sa considere gestul de a oferi o floare profesoarelor un gest perimat. Asa ca au inceput sa stranga bani pe care sa ii puna apoi pe carduri cadou sau sa ii ofere in plic cadrelor didactice, ca un dar de inceput de an. Ministerul Educatiei a interzis, insa, de curand, astfel de practici, lucru nu tocmai rau daca stai sa te gandesti cati bani scoteau parintii din buzunar pentru aceste atentii in timpul unui an scolar. Poate mai multi decat cheltuiau, concret, pentru cele necesare la scoala...


In concluzie,nu este gresit nici daca duci, nici daca nu duci flori. E alegerea fiecaruia daca, ce sau cate flori vrea sa ofere!

Citeste si articolele de mai jos:

De ce trebuie sa mancam dimineata inainte de scoala?
Nu-mi place scoala. Cum sa o indragesc?
Stiai ca scoala are 10 beneficii?
Uniforma in scoli - un rau necesar?

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri