Topul statiunilor de iarna din Europa

23 ianuarie 2023, 13:31

Topul statiunilor de iarna din Europa
Poate ca au trecut sarbatorile si vacantele, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne mai gandim la relaxare. Daca iti auzi parintii ca vor intr-o vacanta undeva in Europa, dar nu se pot hotari, poate ii ajuti chiar tu.

Romania este frumoasa in orice anotimp, desigur, insa uneori e firesc sa vrei sa vezi si altceva decat locurile in care merge toata lumea iarna. Iar Europa are si ea multe de oferit.

Bansko

In Bulgaria sunt mai multe statiuni de iarna de top. La Borovets, de exemplu, sunt 58 km de partii de schii si sanius, iar Bansko este o destinatie preferata de multi romani, mai ales daca nu sunt neaparat „prieteni” cu sporturile de iarna. Aici exista si patonoare, si tobogane, dar puteti face si o excursie de o zi la Kovachevitsa, un sat de munte mirific, cu izvoare termale si o manastire din secolul al XI-lea.

Seefeld

In Austria, satul Seefeld, din regiunea Tirol, este o adevarata desfatare pentru oricine. Un satuc deosebit de pitoresc, acest loc este un paradis pentru oricine iubeste iarna, dar nu este prea bun prieten cu schiurile. Exista, desigur, zone in care va puteti da cu sania, patinoare, dar puteti si sa faceti baie in piscine inconjurate de zapada sau sa porniti la plimbare pe unul dintre traseele ce va vor purta prin peisaje de vis.

Ellmau

Ellmau, tot in Austria, este un loc in care se vor simti minunat si cei care iubesc sporturile de iarna, si cei care vor doar sa se bucure de zapada fara adrenalina. O calatorie cu trenul printre munti, un popas la un fermecator bar de zapada, o plimbare cu sania trasa de cai, toate sunt activitati care vor face de neuitat o vacanta pe aceste meleaguri.

Kitzbuhel

Ramanem in Austria si va spunem ca o destinatie perfecta de iarna este Kitzbuhel, un oras alpin medieval situat in apropiere de Innsbruck. Va puteti plimba in nestire pe stradutele lui pline cu magazine si cafenele, puteti vizita un muzeu interesant local sau va puteti distra pe partie.

Megeve - Saint-Gervais

Daca Franta este o varianta de vacanta, Megeve - Saint-Gervais, un sat alpin aflat in „tara Mont Blanc-ului”, poate fi o experienta de neuitat.Aici iubitorii de sporturi de iarna se pot bucura de 262 km de pista de schi, dar si de excursii in alte 7 orase din apropiere.

Andorra

Andorra la Vella, cea mai inalta capitala a Europei, este si ea o destinatie de top in plina iarna. Alfata la 1055 m deasupra nivelului marii, ofera turistilor doua zone de schi, Vallnord si Grandvalira, dar si izvoare termale si numeroase atractii turistice, precum sculptura „Scurgerea Timpului”, a lui Salvador Dali, sau muzeul motocicletelor.

Elvetia

Elvetia nu putea lipsi de pe lista celor mai populare destinatii de iarna din Europa. Zermatt este cea mai buna statiune de iarna din aceasta tara, si pentru schiori, si pentru familii. Panorama alpina uimitoare, peisajele de poveste si partiile generoase sunt cadrul perfect pentru o vacanta de iarna de neuitat.

Citeste si alte articole similare despre turism:

Topul statiunilor de iarna din Romania
Top 7 tari de vizitat iarna
Cum te echipezi corect pentru o drumetie pe munte
Ce este Efectul Gloria, care determina aparitii bizare pe munte

Cele mai cautate destinatii turistice de Anul Nou
Top 10 cu cele mai bune statiuni de schi din Europa

Statiuni la Marea Neagra prietenoase cu copiii
Parcuri de vizitat in Bucuresti in vacanta de vara
5 locuri de vizitat impreuna cu parintii de 1 Iunie

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In centrul Pamantului gravitatia este zero.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un bar intra un cow-boy care, dupa ce impushca tigara unui tip spune "I'm Bill!".
Intra un al doilea care dupa ce face ce a facut si celalalt spune "I'm John!"
Al treilea il impushca pe Bill si apoi pe John si spune "I'm sorry!

› vrei mai mult