Parcuri de vizitat in Bucuresti in vacanta de vara

28 iulie 2022, 13:10

Parcuri de vizitat in Bucuresti in vacanta de vara

In vacanta de vara toata lumea se gandeste la destinatii la mare, la munte sau in strainatate, dar ce ar fi daca te-ai uita mai atent si la ce ai pe langa casa? Daca esti din Bucuresti sau daca vii din provincie in Capitala in vacanta de vara ai de vizitat o multime de parcuri interesante, adevarate oaze de verdeata in inima marelui oras.

Parcul Alexandru Ioan Cuza, bine cunoscut si ca Parcul I. O. R. se afla in Sectorul 3 al Bucurestiului si este unul dintre cele mai mari din Capitala. Aici gasiti locuri de joaca, un skatepark, Curtea Paunilor, un loc in care puteti admira aceste pasari maiestuoase, terenuri de sport si chiar si o tiroliana si un loc de joaca cu sfori.

Parcul Regele Mihai, cunoscut multora ca Parcul Herastrau, se afla in zona de nord a Bucurestiului si este locul in care multe familii ies la final de saptamana pentru cateva ore de relaxare. Va puteti plimba pe lac cu vaporasul, cu barca sau cu hidrobiciclete, puteti vizita Gradina Japoneza sau va puteti plimba impreuna cu bicicletele. Tot acolo exista un skate park, dar si mai multe locuri de joaca sau un monument memorial Michael Jackson. Unul dintre cele mai populare locuri pentru cei mici este, probabil, Insula copiilor, loc de joaca cu echipament fantezist, piscine cu bile, jucarii gonflabile, trambuline si multe alte oportunitati de distractie si relaxare. Miramagica Park este un parc de distractii in interiorul Parcului Herastrau, a carui principala atractie este, fara indoiala, Roata Mare care ofera o priveliste uimitoare asupra imprejurimilor si a orasului.

Parcul Drumul Taberei, in zona Moghioros, din Sectorul 6, atrage si el foarte multi vizitatori in orice zi a saptamanii si in weekenduri. Chiar daca este un parc de cartier, a devenit foarte cunoscut dupa renovare. Pe lac se pot face plimbari cu barca, iar copiii se pot juca in spatiile de joaca amenajate. Tot aici gasiti si o mini gradina botanica, in serele amenajate aici, cu tot felul de plante interesante.

In centru exista Parcul Unirii, in care va puteti racori langa fantanile arteziene din zona, iar in apropiere Parcul Carol I, un parc istoric cu lac si monumente, ii asteapta pe vizitatori cu multa umbra, dar si cu Mormantul Ostasului Necunoscut. Tot aici se afla si sediul Institutului Astronomic al Academiei Romane.

Printre parcurile din Bucuresti pe care nimeni nu ar trebui sa le rateze in vacanta de vara se numara si Parcul Natural Vacaresti sau Delta Vacaresti, o zona cu mlastini si lacuri ptorejate, in care poti intalni vietuitoare interesante precum eretele de stuf, gainusa de balta sau lisita. Multi vin aici pentru a se plimba cu bicicletele si a se bucura de cateva ore linistite in mijlocul naturii.

Parcul Lumea Copiilor si Oraselul Copiilor sunt invecinate cu Parcul Tineretului si ii asteapta pe cei mici cu portile deschise si o multime de provocari si optiuni de distractie. O singura zi s-ar putea sa nu iti ajunga sa le bifezi pe toate, asa ca aceste doua parcuri sunt cu siguranta unele de vizitat de cate ori ai ocazia in timpul vacantei de vara.

Gradina Cismigiu este in inima Capitalei, in jurul unui lac marginit de pomi ce parca spun povesti si de ronduri de trandafiri si alte flori ce incanta privirile. Aici sunt mai multe locuri de joaca, o zona cu aparate pentru sport a caror utilizare este gratuita, terase. De la debarcader se pot inchiria barci cu care faceti plimbari pe lac, iar langa intrarea dinspre Conservator puteti admira Izvorul lui Eminescu.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Stranduri in Bucuresti pentru copii in vacanta
De ce este apa marii sarata?
5 excursii de weekend pentru toata familia in Romania
10 motive sa te duci la inot
Top 5 cele mai riscante sporturi in aer liber
Opt sporturi pe care le poti invata in vacanta


Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Automobilul a fost inventia francezului Nicolas-Joseph Cugnot si a aparut in anul 1769.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un serpisor si mama iei se plimbau prin padure,serpisorul o intreaba pa maicasa:-mama!,noi suntem serpi veninosi?-da! serpisorul plangand:tocmai miam muscat coada!

› vrei mai mult