Cele mai cautate destinatii turistice de Anul Nou

30 decembrie 2022, 10:48

Cele mai cautate destinatii turistice de Anul Nou

Sarbatorile de iarna sunt un foarte bun prilej de a calatori, mai ales perioada Anului Nou. Daca de Craciun multi prefera sa ramana acasa, in familie, de Revelion multi romani pleaca in vacante in tara sau in strainatate, poate poate o vor tine asa tot anul ce urmeaza.

Printre cele mai cautate destinatii turistice de Anul Nou se numara atat locuri din Romania, cat si tari straine, mai mult sau mai putin indepartate, dupa buget.

Ce destinatii exotice aleg romanii de Anul Nou

In ultimii ani tot mai multi romani au ales sa paseasca in Anul Nou in locuri precum Maldive sau Bali, Filipine sau Thailanda, Dubai sau Zanzibar.

Cei care nu vor sa se indeparteze, totusi, prea mult de casa raman in Europa. Parisul, Londra sau Viena, Barcelona, Madrid sau Roma raman in topul preferintelor romanilor pentru city break-uri, chiar si cand vine vorba despre momentul trecerii dintre ani. Statiunile montane din Bulgaria sunt si ele la tot mai mare cautare pentru vacanta de final de an, dar si cele din Austria sau chiar Elvetia, pentru cei carora bugetul le permite.

Si Turcia, Grecia ori Egiptul se regasesc pe lista destinatiilor turistice foarte populare de Anul Nou pentru cei care prefera vacantele ceva mai exotice.

Muntele ramane la putere in Romania

Cine alege sa ramana pe plaiuri mioritice prefera in continuare zona de munte, unde, daca ai noroc sa ninga sau daca gasesti o partie artificiala moderna, te poti bucura putin de iarna adevarata.

Romanii mergeau si inainte la munte, dar cum pe la oras zapezile se lasa tot mai mult asteptate de la an la an, statiunile montane, mai ales cele din apropierea partiilor amenajate, sunt destinatii turistice foarte populare de Anul Nou.

Multi aleg statiunile de pe Valea Prahovei pentru vacanta de la trecerea dintre ani; Predeal, Sinaia, Busteni sau Azuga sunt pline in aceasta perioada, iar Brasovul si Poiana Brasov sunt foarte populare in fiecare an, chiar daca preturile sunt destul de piperate.

Sibiul si imprejurimile sale raman si ele printre favorite cand vine vorba de destinatii turistice de Anul Nou, dar si pensiunile din Muntii Apuseni sunt la foarte mare cautare, mai ales pentru cei care prefera vacante ceva mai linistite.

Zona Maramuresului atrage an de an tot mai multi turisti curiosi sa ia contact cu traditiile si ospitalitatea oamenilor locului, asa ca o putem include in top cele mai cautate destinatii turistice de Anul Nou.

Citeste si alte articole despre Anul Nou:
Traditii si obiceiuri de Anul Nou in Romania
Traditii si obiceiuri de Anul Nou in alte tari
Ce delicatese culinare pregatim de Anul Nou

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In fiecare an cad pe suprafata terestra in jur de 1000 de tone de praf cosmic.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Suna blonda la CFR:
-Imi spuneti va rog cat face trenul din Tg.Mures pana in Bucuresti?
-O secunda...
-Multumesc!!!

› vrei mai mult