10 motive sa te duci la inot

21 iulie 2022, 11:22

la piscina

E vacanta mare si vara toata lumea merge la mare sau la piscina, insa tu stai mereu pe margine pentru ca nu stii sa inoti? Ai depasit deja varsta la care era ceva normal sa intri in apa cu colac sau cu aripioare pentru inot si vrei sa inveti sa plutesti si singur? Ai oricand optiunea de a merge la cursuri de inot.

Fie ca vrei sa faci inot de performanta, mai ales acum cand toata presa vuieste datorita succeselor lui David Popovici si ale altor inotatori romani. Sau poate pur si simplu vrei sa inoti intr-un cadru organizat, cu un instructor, pentru a te putea balaci impreuna cu cei dragi, familie sau prieteni, fara sa faci mereu nota discordanta.

Inotul este o activitate relaxanta si cu multiple beneficii

Te ajuta sa iti coordonezi mai bine bratele si picioarele, te ajuta sa cresti in inaltime, iti dezvolta musculatura intr-un mod armonios, asa cum putine sporturi o fac. Evident ca daca nu te antrenezi sustinut, constant, e greu sa ajungi sa ai fizicul inotatorilor de performanta. Dar cu siguranta toata lumea va vedea schimbarea in felul in care arati. Vei avea un corp mult mai tonifiat datorita efortului facut in apa si te vei simti, cu siguranta, mult mai bine in pielea ta.

Daca alegi sa mergi la cursuri de inot vei socializa acolo cu mai multi copii care au aceleasi preocupari si interese ca si tine. Vei putea deprinde mai multe stiluri de inot, nu doar pe cel liber, iar in plus vei invata cum sa executi corect miscarile si, mai ales, cum sa respiri corect pentru a depune un minim de efort fizic in apa.

In apa te simti mult mai usor si mai mobil, iar toate miscarile par mai usor de facut; odata ce ai invatat sa inoti poti face si gimnastica subacvatica, fara sa iti soliciti foarte mult articulatiile, ceea ce iti va da o mai mare mobilitate.

Cand inoti trebuie sa respiri ritmic, regulat, iar asta va ajuta plamanii si inima sa fie intr-o forma buna. De asemenea, acolo esti doar tu si apa, iar creierul va putea sa se relaxeze.

Poti face si inot de performanta

Odata ce deprinzi gustul inotului, e posibil sa te tenteze sa faci din asta un stil de viata si sa te indrepti spre inot de performanta, nu doar de placere. Desi nu este tocmai un sport ieftin si parintii vor trebui sa plateasca antrenor si orele de bazin, precum si echipamentul necesar pentru a-ti imbunatati performantele, inotul este poate cel mai complex sport din cate exista si cel mai sanatos.

Odata legitimat la un club de natatie, vei avea ocazia sa intri intr-un mediu orientat spre sanatate mentala, corporala, va trebui sa ai o alimentatie corecta si echilibrata pentru a nu iti face singur viata grea in bazin.

Desi este un sport individual, la antrenamentele de inot vei invata nu doar ce inseamna competitivitatea, ci si spiritul de echipa. In cantonamente si turnee vei avea ocazia sa vezi tara si lumea, atunci cand vei atinge un nivel de performanta inalt.

Desigur toate acestea presupun efort si disciplina, insa daca simti ca ai o inclinate spre natatie, merita! Daca vrei sa te rezumi la inot de placere, nu strica sa faci cateva cursuri. In plus, poti inota nu doar vara, la mare sau la strand, ci si in anotimpurile mai puțin calduroase, in bazine inchise sau la piscine amenajate in interior.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:


Top 5 cele mai riscante sporturi in aer liber

Opt sporturi pe care le poti invata in vacanta
Top 5 cele mai riscante sporturi de plaja

Top 5 cele mai cool sporturi
De ce imi place sa merg la cursurile de pictura
Opt motive pentru care imi place sa merg la cursurile de balet
Sapte motive pentru care imi place sa merg la cursurile de karate

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Atomul este piatra de temelie a materiei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi cai stau de vorba.Unul spune:
-Ma,de ce nu pastem?
Celalat ii raspunde:
-Ca nu avem ce.

› vrei mai mult