Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Sir era in biblioteca....
Sir:
-John!!!
-Da, Sir.
-Adu-mi un pahar cu apa, John!
John ii aduce paharul cu apa...
-John!!!
-Da, Sir.
-Adu-mi un pahar cu apa, John!
John ii aduce paharul cu apa... Dupa vreo 5 pahare de apa...
-Sir???... De ce vreti atatea pahare cu apa?
-Pentru ca a luat foc biblioteca!!!

› vrei mai mult

Cultura generala

Pe Marte exista calote de gheata ce rezista pe tot parcursul anului, situate la ambii poli. De asemenea este posibila existenta ghetii si in interiorul planetei.

› vrei mai mult

De ce simt invidie fata de prieteni?

10 ianuarie 2023, 12:55

Invidia

Invidia nu este deloc un sentiment nobil, dar este inevitabila. Chiar si cei mai buni oameni din lume au ajuns asa pentru ca la un moment dat au vrut sa depaseasca pe altcineva. Invidia vine din competitivitate, atunci cand lupta este dusa la extrem, pe fondul unei nemultumiri de sine.

Cand esti invidios pe cineva, simti asa pentru ca ti-ai dori si tu sa fii in locul acelei persoane. Invidiezi un coleg care a luat nota maxima la un test important, dar de fapt te nemultumeste ca nu ai putut sa te ridici si tu la acelasi nivel. Invidiezi un prieten care are ceva ce tie iti lipseste pentru ca aspiri si tu la acelasi lucru.

Cel mai bun antidot pentru invidie este cresterea personala. In loc sa invidiezi un prieten cu rezultate mai bune la scoala, ai putea sa te pregatesti si tu mai bine, pentru a incerca sa obtii note mai mari, dar si pentru a invata mai multe lucruri care iti vor fi de ajutor pe viitor. Invidia starnita de lucruri materiale nu trebuie sa se transforme intr-un „virus” care te roade incet, dar sigur, ci intr-o motivatie in plus pentru a atinge si tu acelasi nivel.

Invidia vine dintr-o incapacitate de a-ti gestiona sentimentele la un moment dat. Din pacate, insa, poate fi un bulgare care in loc sa se topeasca, poate sa creasca din ce in ce mai mare.

A te compara cu prietenii tai poate fi sanatos atat timp cat acest lucru te ajuta sa cresti, sa evoluezi, sa iti doresti sa devii mai bun, dar iti aduce deservicii daca te vei concentra mereu la ceea ce iti lipseste. Iar ceea ce iti lipseste poate fi mai usor de obtinut daca te concentrezi pe asta, in loc sa te consumi inutil.

Invidiezi, de exemplu, un prieten care are haine pe care si tu ti le-ai dori? Spune-le parintilor ce iti doresti si incearca sa castigi bunavointa lor. Cu siguranta vor face ce le sta in putinta pentru a-ti indeplini dorinta, daca oferi si tu ceva la schimb: rezultate mai bune la scoala, ordine in camera, ajutor la unele treburi din casa, sa zicem.

Invidia este un sentiment firesc uneori, dar trebuie gestionata astfel incat sa lucreze in favoarea ta, nu in dauna unei prietenii. In loc sa iti manifesti frustrarile, invata de la cei pe care ii invidiezi cum sa faci sa iti atingi si tu obiectivele si atunci veti fi toti mai linistiti. Nu zice nimeni ca e simplu. Din contra, este un exercitiu pe care va trebui sa il faci zilnic, dar care, in final, iti poate aduce liniste si satisfactii.

Citeste si alte articole similare:

Cum sa invat sa ma bucur pentru altii
Ce lucruri frumoase pot face pentru prietenii mei?
De ce devenim mai melancolici in sezonul rece
De ce se tatueaza oamenii? Cat de sanatoasa este aceasta practica?
De ce colegii vor sa le soptesc la teste?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel