Ce lucruri frumoase pot face pentru prietenii mei?

25 mai 2022, 12:16

prieteni

Prietenii sunt foarte importanti nu doar pentru ca iti sunt alaturi la nevoie, ci si pentru ca impreuna puteti creste din punct de vedere moral, pentru a deveni cele mai buni versiuni ale voastre. Cand ai prieteni buni esti fericit fie ca va jucati ceva impreuna, fie ca va plimbati prin parc sau plecati impreuna in vacante. Unele prietenii sunt pentru toata viata, altele sunt trecatoare. Inainte de a astepta de la un prieten sa fie cum iti doresti, trebuie sa stii tu sa fii un prieten bun si sa faci lucruri frumoase pentru prietenii tai.

Prieteniile se cultiva asemenea florilor

A fi un prieten bun este ceva ce se invata in timp. Asta presupune loialitate, rabdare, bunatate, respect, corectitudine, empatie; ca bun prieten trebuie sa stii sa imparti si bune, si rele cu celalalt. Si trebuie sa faci mereu lucruri frumoase pentru prietenii tai, nu doar cand este ziua lor, de exemplu.

Prieteni iti pot fi vecinii, colegii de la scoala sau de la alte cursuri pe care le urmezi, alti copii pe care ii cunosti intr-o vacanta sau in parcul de langa bloc. Prietenia adevarata nu are bariere, mai ales in era tehnologiei, in care este mult mai usor sa comunicam, chiar si de la distanta.

Ce lucruri frumoase pot face pentru prieteni

Un bun prieten isi aminteste mereu de ziua de nastere a celuilalt.

Un bun pieten stie sa il felicite pe celalalt atunci cand are o realizare; cand intre doi oameni apare invidia, prietenia nu este, cel mai probabil, atat de sincera.

Prietenilor le vorbesti mereu frumos si le demonstrezi ca se pot baza pe tine atunci cand au nevoie de ajutor sau de suport moral.

Sa imparti ceva cu un prieten este mereu un gest frumos; la fel este si sa ii oferi ceva chiar si fara un motiv anume, fie ca este vorba de o ciocolata, fie despre un joc pe care stiai ca si-l dorea de mult timp.

Prietenii se sustin mereu, asa ca daca este nevoie sa iei apararea unui prieten, in parc sa zicem, cand are un conflict cu un alt copil, nu ezita sa o faci folosind cuvinte frumoase si rabdarea.

Spune-le din cand in cand prietenelor si prietenilor tai ce apreciezi la ei. Prietenii buni sunt rari ca trifoiul cu patru foi, iar cand ii gasesti e bine sa stii sa tii de ei. Le poti scrie un mesaj dragut de multumire sau chiar un biletel, daca vrei.

Prietenii se ajuta intre ei la nevoie, deci nu ezita sa o faci si cand esti rugat, si cand nu esti rugat. Invata sa citesti printre randuri pentru a putea veni in sprijinul unui prieten chiar si atunci cand el poate nu stie ca ar avea nevoie de asta.

Invita-ti prietenii la o petrecere in pijama la care sa mancati ceva bun si sa jucati jocuri interesante, care va vor ajuta sa va cunoasteti si mai bine sau sa invatati lucruri noi impreuna.

Citeste si articolele de mai jos:

Ce poti face cand prietenii au secrete

Cum alegem prietenii, ce inseamna prietenia

Cum pot sa-mi fac prieteni la scoala

Iti recomandam sa parcurgi testele de mai jos:

Esti influentat de grupul tau de prieteni?
Ce fel de prieten esti?
Stii sa apreciezi prietenia?
Esti un bun prieten?
Cat de mare este cercul tau de prieteni?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi vei ajuta parintii la curatenia in casa. Dar ca sa fii cu adevarat de ajutor, fa doar ce iti cer parintii si nu incerca sa te bagi in lucruri serioase.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Exista mai mult de 10 000 de tipuri de rosii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

'' Un roman merge in America.Iese din avion si hotataste sa se plimbe.Pe drum vede o pisica hippy.
Omul: Pis,pis,pis,pis,pis...(apropiindu-se de ea)
La care pisica se ridica in doua labe si-i spune:
-Peace,man.Peace (pace)

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro