Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un avocat il scapa de toate acuzatiile pe un politician corupt, dupa care ii trimite acestuia o nota de plata foarte mare. Politicianul ii scrie inapoi:
- Domnule avocat, onorariul dumneavoastra este cam ridicat.
- Se pare ca ati uitat ca eu sunt sarlatanul, nu dumneavoastra.

› vrei mai mult

Cultura generala

In America de Nord, la sfarsitul sec. al 19-lea, paduchele australian a invadat copacii de citrice, astfel ca s-a populat artificial continentul cu buburuze din ASIA pentru a scapa de acest daunator care ameninta cu distrugerea intregii culturi de citrice.

› vrei mai mult

 Parintii lui Aurel

Cum pot sa imi ajut parintii sa aiba timp liber?

Parintii astia sunt mai mereu ocupati si nu au niciodata timp de nimic. Aproape ca nu te mai mira nici macar sa ii vezi ca si in vacanta au de raspuns la un telefon important sau de citit un mail. Si cred ca nu e copil pe lume care sa nu isi doreasca sa isi vada parintii ceva mai relaxati si folosind timpul liber, care si asa este putin pentru a sta, pe bune, cu familia.

Cum ii poti ajuta pe parinti sa aiba timp liber

Cand nu sunt acasa, sunt la serviciu, si cand nu sunt la serviciu parintii parca au un serviciu paralel. Adultii astia parca nu mai stiu sa se relaxeze, dar probabil le e si greu sa o faca, avand atatea indatoriri.

Dar te-ai gandit vreodata ca sunt lucruri pe care le poti face chiar tu, desi esti un copil, pentru a-i ajuta sa aiba ceva mai mult timp liber? Nu ii poti invoi de la serviciu si cu siguranta nu ii poti „educa” tu sa lase telefonul si e-mailurile deoparte cand sunt acasa. Dar ai la indemana cateva trucuri simple ca buna ziua.

Fa-ti ordine in camera pentru ca mama sa poata taia acest lucru despre lista cu sarcini casnice.

Ofera-te sa o ajuti sa stergi mobila si chiar sa dai cu aspiratorul (daca citesti asta esti destul de mare si pentru o sesiune de aspirat covoarele) cand a programat curatenia din casa. In timp ce tu te ocupi de asta, ea poate gati si atunci ati economisit poate cateva ore bune, pe care le puteti petrece impreuna.

Ajuta-ti tatal sa o ajute pe mama cand ea este deja prea ocupata, iar apoi va veti putea distra toti, impreuna, mai mult timp.

Ajut-o pe mama sa sorteze rufele pentru spalat sau sa le intinda pe uscator. Atunci cand calca, ofera-te sa impaturesti tu rufele, pentru ca ea sa nu mai piarda timp pretios si cu asta.

Daca stii deja sa manuiesti ustensilele de bucatarie fara sa te accidentezi, poti ajuta si tu la pregatirea mesei. Unde-s multi viteza creste, ca sa parafrazam o zicala mai veche.

Strange masa dupa ce ati mancat si spala vasele sau ajuta-ti parintii sa le usuce si sa le puna la loc in dulapuri. Veti termina, impreuna, mult mai repede si va ramane mai mult timp pentru voi.

Daca niciuna dintre metodele de mai sus nu pare sa functioneze, baga-ti parintii in sedinta si spune-le ca iti lipsesc ei asa cum sunt cand faceti ceva impreuna. Spune-le ca vrei sa ii vezi ca se relaxeaza si ei pentru cateva ore, macar, sau propune-le sa plecati impreuna undeva la munte sau la mare; sau macar in parc, mai ales cand este frumos afara si va puteti relaxa sau juca impreuna.
Mama si tata lui AurelCam atat despre acest subiect am avut de scris, daca imi mai vine ceva in minte revin...

  145  146  147  148  149      151  152  153  154  155