Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

30 iulie

- 1947 -

Se naste Arnold Schwarzenegger

La 30 iulie 1947 se naste Arnold Schwarzenegger, fost culturist si actor american originar din Austria, politician republican, care a servit ca cel de-al treizeci si optulea guvernator al statului California. Schwarzenegger si-a câstigat faima ca actor Hollywood-ian in filme de acÈ›iune. in zilele când era campion mondial de culturism a fost supranumit "stejarul austriac" si "Arnold cel Tare". Supranumele "Arnie" l-a dobândit in timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit "the Governator" (combinarea cuvintelor governor si terminator, dupa filmele din seria de filme "Terminator"). Testeaza-ti cunostintele despre filmele lui Arnold Schwarzenegger in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 2011 -

Ziua internationala a prieteniei (ONU)

Ziua internationala a prieteniei, marcata in fiecare an la 30 iulie, a fost adoptata oficial de ONU in 2011. Scopul acestei zile este de a transmite mesajul ca prietenia intre popoare, tari, culturi si indivizi poate inspira eforturile de pace si poate construi punti de legatura intre comunitati. Conceptul de prietenie este extins astfel dincolo de relatiile individuale.

- 2013 -

Ziua mondiala impotriva traficului de persoane (ONU)

Ziua mondiala impotriva traficului de persoane se marcheaza anual la 30 iulie. Aceasta zi a fost instituita de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite prin Rezolutia 68/192, la 18 decembrie 2013, pentru a creste gradul de constientizare a situatiei victimelor traficului de fiinte umane si pentru promovarea protectiei drepturilor lor.