Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

12 mai

- 113 -

A fost inaugurata la Roma "Columna lui Traian"

La 12 mai 113 a fost inaugurata la Roma, in forumul nou construit, "Columna lui Traian", opera atribuita lui Apollodor din Damasc. Cele 124 de episoade care ilustreaza razboaiele daco–romane, constituie un original act de nastere a poporului roman. Descopera mai multe informatii despre Columna lui Traian in sectiunea Referate din site-ul clopotel.ro

- 1974 -

Ziua Internationala a Asistentilor Medicali

La 12 mai se celebreaza anual Ziua Internationala a Asistentilor Medicali si marcheaza ziua de nastere a asistentei medicale Florence Nightingale, considerata fondatoarea asistentei medicale moderne. Florence Nightingale a fost nu numai prima infirmiera moderna, dar si un statistician important. Datorita ambitiei si devotamentului de care a dat dovada, spitalele secolului al XIX-lea s-au transformat in institutii de tratament adecvate, dotate din punct de vedere sanitar si cu personal de specialitate gata oricand sa ingrijeasca bolnavii. Datorita altruismului si personalitatii sale, Florence Nightingale si-a consacrat intreaga viata ajutorarii bolnavilor din spitale. A fost prima femeie care a primit Ordinul de Merit (1907). In ianuarie 1974 s-a decis ca aceasta zi sa devina oficial Ziua Internationala a Asistentilor Medicali.

- 2016 -

A fost activat scutul american antiracheta de la Deveselu

La 12 mai 2016 a fost activat scutul american antiracheta de la Deveselu. Rusia a criticat puternic lansarea sistemului de aparare antiracheta american din Romania, denuntand o amenintare directa la securitatea sa si promitand in schimb sa isi intareasca capacitatile militare.