Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

10 mai

- 1866 -

Carol I al Romaniei depune juramantul ca domnitor al Principatului Romaniei

Carol I

La 10 mai 1866 Carol I al Romaniei depune juramantul ca domnitor al Principatului Romaniei in Parlament. Descopera mai multe informatii despre Carol I al Romaniei in sectiunea Enciclopedie sau parcurge testul cu regele Carol I din site-ul clopotel.ro.

Ziua nationala a Romaniei intre anii 1866-1948

Intre anii 1866-1948, la 10 mai, s-a sarbatorit anual Ziua Nationala a Romaniei, data la care Carol I de Hohenzollern–Sigmaringen, in anul 1866, devenea domnitorul Principatului Romaniei. Aceasta zi se mai numeste Ziua Regelui sau Ziua Regalitatii deoarece, la 10 mai 1881, Carol I de Hohenzollern–Sigmaringen este incoronat Rege al Romaniei. 

- 1881 -

Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen este incoronat Rege al Romaniei

La 10 mai 1881 Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen este incoronat Rege al Romaniei (1881-1914), dupa ce anterior fusese Principe al Romaniei (1866-1881). 

Carol I

Verifica-ti cunostintele despre Istoria Casei Regale a Romaniei in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1994 -

Ziua Pasarilor si a Arborilor in Romania

Arbore

In fiecare an la data de 10 mai se sarbatoreste Ziua Pasarilor si a Arborilor. Aceasta zi a aparut la initiativa iubitorilor de natura, care au dorit sa faca public faptul ca nu e nimic rau in a da atentie naturii sau a fi mai buni cu aceasta, natura fiind o minune care ne inconjoara. Oamenii ar trebui sa fie mereu in armonie cu natura. In acelasi timp, prin ocrotirea pasarilor si a arborilor se realizeaza si conservarea habitatelor. Parcurge testele cu pasari si cu arbori din site-ul clopotel.ro si afla cum stai cu cultura generala.

Pasari