Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Elton John
Elton John


Elton John este unul dintre cei mai talentati cantareti pop. S-a nascut pe 25 martie 1947 si a inceput sa ia lectii de pian inca de la varsta de 4 ani. Cand a implinit 11 ani a castigat o bursa la Academia Ragala de Muzica.

Prima formatie din care a facut parte s-a numit Bluesology. Mai tarziu a fost solist in trupele rock, King Crimson si Gentle Giant, insa nu a avut succes. Mai apoi l-a cunoscut pe textierul, Bernie Taupin si si-a schimbat numele din Reginald Kenneth Dwight in Elton John, de la numele a doi saxofonisti englezi, Elton Dean si John Bawdry.

 Elton John

La inceputul anului 1970 a debutat muzical cu albumul "Tumbleweed Connection". A devenit unul dintre cei mai celebri cantareti pop la acea vreme si s-a mentinut pe linia de plutire in ciuda curentelor muzicale care au circulat in acea vreme, printre care punk, noul romantism si britpop-ul.

Elton John a anuntat in 1976 ca este bisexual iar in 1984 s-a casatorit cu Renate Blauel, insa mariajul nu a durat decat 4 ani si asta pentru ca Elton a iesit la rampa cu un alt anunt, mai aproape de realitate si anume ca este defapt homosexual. Intre 1970 si 1980 era dependent de droguri si alcool si era bulimic. In cele din urma a reusit sa treaca peste aceasta etapa neagra din viata.

Toata lumea cunoaste faptul ca Elton s-a implicat in programul de strangere de fonduri pentru gasirea unui remediu pentru cea mai necrutatoare boala, SIDA. Chiar daca muzica pe care o creeaza Eminem, Radiohead, Coldplay si Robbie Williams nu are mai nimic in comun cu cea creata de el, Elton asculta cu placere creatia acestor artisti.

In 1997, Elton John a primit titlul de Sir Elton John, fiindu-i astfel recunoscuta atentia fata de cei care lupta impotriva virusului ucigas. In 1992, cantaretul s-a decis ca toate profiturile ce vor rezulta in urma concertelor pe care le va sustine sa fie donate organizatiei pe care a infiintat-o. Fundatia a devenit una dintre cele mai mari organizatii non-profit din intreaga lume.

Discografie:
· 1969 Empty Sky
· 1970 Elton John
· 1970 Tumbleweed Connection
· 1971 11-17-70
· 1971 Friends Soundtrack
· 1971 Madman Across The Water
· 1972 Honky Chateau
· 1973 Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player
· 1973 Goodbye Yellow Brick Road
· 1974 Caribou
· 1974 Greatest Hits
· 1975 Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy
· 1975 Rock Of The Westies
· 1976 Here And There
· 1976 Blue Moves
· 1977 Greatest Hits Volume 2
· 1978 A Single Man
· 1979 Victim Of Love
· 1980 21 At 33
· 1981 The Fox
· 1982 Jump Up
· 1983 Too Low For Zero
· 1984 Breaking Hearts
· 1985 Ice On Fire
· 1986 Leather Jackets
· 1987 Live In Australia With The Melbourne Symphony Orchestra
· 1988 Reg Strikes Back
· 1989 Sleeping With The Past
· 1990 To Be Continued
· 1992 The One
· 1992 Rare Masters
· 1993 Duets
· 1994 Reg Dwight's Piano Goes Pop
· 1994 The Lion King Soundtrack
· 1995 Made In England
· 1996 Love Songs
· 1997 The Big Picture
· 1999 Elton John and Tim Rice's Aida
· 1999 The Muse Soundtrack
· 2000 The Road To El Dorado Soundtrack
· 2000 One Night Only
· 2001 Songs From The West Coast
· 2002 Greatest Hits 1970-2002
· 2004 Peachtree Road
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate