Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prin anii 2000 cel mai inalt arbore din Europa se afla in Romania, in apropiere de ''Fata Cheii'' si era un brad cu o inaltme de 62 m si un diametru de 2.5 m. In anul 2020 s-a consemnat ca cel mai inalt arbore din Europa se afla in Portugalia, la Valle de Canas, era vorba despre un eucalipt. Cavalerul Karri, cum este poreclit, masura la acea vreme 73 de metri inaltime.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce se intampla cu o dicheta care ia viagra?!?!?!se face hard-disk

› vrei mai mult

Noua activitati pentru vacanta petrecuta acasa

15 Iunie 2022

Deseneaza sau picteaza

Vacanta mare este cea mai mare bucurie a unui copil. Unii calatoresc mult cu familia, altii merg in vacanta la bunici, dar poate ca tu nu ai aceste optiuni si petreci vacanta acasa. Nu esti singurul copil in situatia asta si ai nevoie doar de idei bune de activitati pentru vacanta petrecuta acasa.


Organizeaza picnicuri cu parintii sau prietenii. Puteti merge intr-un parc din apropiere sau il puteti organiza chiar pe balcon, acasa, daca aveti suficient spatiu. Pregatiti impreuna un cos cu gustari potrivite pentru picnic (sandvisuri, produse de patiserie, dulciuri, siropuri facute in casa etc), luati o paturica pe care sa puteti sta comod pe jos sau cateva pernute si totul este gata. E o idee care poate fi pusa in practica fara prea mare efort si care va asigura petrecerea catorva ore in cel mai placut mod.


Daca ai prieteni care au ramas si ei acasa in vacanta, puneti impreuna la cale o piesa de teatru. Folositi un decor la indemana, alegeti sau, de ce nu, creati un scenariu, invatati-va rolurile, repetati si apoi puteti da reprezentatii pe rand la fiecare acasa, la care sa va invitati parintii si bunicii. Daca nu gasesti „colegi de scena”, poti face un spectacol de teatru de papusi, bazat pe o poveste stiuta sau pe un scenariu original ori chiar pe improvizatie.


Redecoreaza-ti camera cu obiecte hand made, folosindu-ti imaginatia si creativitatea. Poti ruga parintii sa iti cumpere seturi de picturi pe numere, care includ un model deja desenat pe panza, culori speciale si pensule. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli casutele numerotate cu culorile corespunzatoare din set, iar la final iti poti agata operele pe peretii camerei. O alta idee ar fi sa creezi decoratiuni originale din materiale reciclabile, cum ar fi sa transformi sticle sau borcane in vaze sau veioze haioase. Partea buna este ca poti sa iti rogi si parintii sa te ajute si veti petrece astfel timp de calitate impreuna.


Organizeaza serie de jocuri in familie. Optiunile sunt numeroase. Intr-o seara puteti juca mima, in alta seara Monopoly, in alta jocuri care sa va ajute sa va cunoasteti mai bine, „Nu te supara frate”, jocuri de carti, rummy, jocuri de rol si cate si mai cate.

jocuri cu pritenii sau familia


Alege impreuna cu membrii familiei o zi din weekend in care sa gatiti impreuna orice va place sa mancati: pizza, paste, prajituri, burgeri... Limita este doar imaginatia si pofta!

Gateste


Deseneaza sau picteaza si organizeaza o expozitie pentru parinti si bunici. Poti alege diferite tematici pentru expozitiile tale si poti organiza scurte prezetari pentru fiecare „tablou”.

Deseneaza sau picteaza


Construieste cu parintii un cort in casa, folosind obiecte de mobilier, si petreceti serile ca in tabara, cu gustari, povesti, cantece si jocuri.

cort in casa


Fa-ti o gradina langa casa, in curtea blocului sau in curtea proprie. Planteaza acolo cateva flori, poate si un copacel sau chiar cateva legume si ai grija de ele in fiecare zi. Vei invata multe despre plante in acest fel si vei avea satisfactii deosebite.


Organizeaza petreceri tematice cu prietenii. Spune-le parintilor ca ai vrea sa iti inviti cativa prieteni peste noapte la tine si roaga-i sa te ajute sa organizezi fie o petrecere in pijamale, fie una la cort si in general petreceri cu orice tematica iti vine in cap. Daca ai tai sunt de acord, roaga-ti si prietenii sa vina cu idei si sigur vei avea o vacanta de neuitat.


Pe langa toate acestea, ai oricand la indemana activitati pe care le poti face independent: citit, teme pentru vacanta, filme, animatii, poate inveti sa canti la un instrument. Orice iti place e permis in vacanta, atat timp cat iti stimuleaza creativitatea si te ajuta sa inveti ceva nou sau sa folosesti ceea ce ai invatat deja.

Citeste si articolele de mai jos:

Sapte activitati pe care le putem face in vacanta
Sase motive pentru care imi place in vacanta la bunici

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri