Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cele mai multe victime in urma unui cutremur s-au inregistrat in anul 1557 in China, numarul de victime depasind 800.000. In 1976, tot in China, s-au inregistrat peste 260.000 in urma altui puternic cutremur.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesorul:"Poti sa-mi spui ceva despre poetii secolului al XVII-lea?"
Elevul:"Toti sunt morti.

› vrei mai mult

Sase motive pentru care imi place in vacanta la bunici

09 Mai 2022

Bunici

Vizitele la bunici sunt una dintre cele mai mari bucurii ale copiilor. Acolo sunt rasfatati ca nicaieri altundeva, li se face tot ce le pofteste inima cand vine vorba de mancare si deserturi si parca te simti mai liber decat acasa, cu parintii.


Am citit undeva ca pentru bunici nepotii sunt ca o a doua sansa pentru ca se pot bucura de copilaria, iubirea si nazdravaniile celor mici fara presiunea pe care o simteau cand au fost parinti. Poate asa se explica si de ce mama si tata sunt uneori exagerati cu toate regulile lor si poate de aceea o vacanta la bunici este cea mai buna veste pentru un copil. Iar daca ai bunici la tara, experienta este si mai grozava.


De ce ne place atat de mult la bunici?


De cele mai multe ori ne lasa sa dormim mai mult. Apoi, in fiecare zi se straduiesc sa ne faca surprize cat mai placute: ne plimba, ne duc in parc, ne pregatesc mereu ceva bun de mancare, au mai mult timp pentru noi, au un fel aparte de a ne invata lucruri noi. Ne mai lasa sa sarim peste somnul de pranz si, culmea, parca tocmai atunci ni se inchid ochii mai repede. Au bunicii darul acesta de a povesti cu noi intr-un fel care parca ne leagana si ne alinta si, in acelasi timp, ne ingreuneaza genele.


Cand esti la bunici parca nici nu iti doresti sa stai atat de mult pe telefon sau tableta, ati observat? Iar cei care avem bunici la tara parca avem o tragere de inima sa ii ajutam cu cate ceva prin curte, chiar daca nu ne roaga. E ceva aproape ciudat!


Nu stiu daca si voi ati simtit asta, dar cu bunicii e mai usor sa ajungi la compromisuri; dar asta ramane intre noi, nu trebuie sa afle si parintii. Bunica va ceda mai repede cand o rogi sa iti faca clatite chiar daca ar trebui sa luati masa peste o ora; bunicul accepta mereu mai usor sa te dea si mai tare in leagan, chiar daca mama sau tata ti-au spus mereu ca nu e bine. Si nu pentru ca ne iubesc mai putin si sunt mai putin atenti la siguranta noastra, ci dimpotriva; ei se bucura, parca, odata cu noi de toate copilariile noastre si le este mai usor decat parintilor sa se coboare la nivelul nostru.


Bunicii ne sunt complici si atunci cand vrem sa incalcam putin regulile, dar si atunci cand vrem sa le facem parintilor o surpriza.


Nu in ultimul rand, cand esti lasat la bunici timpul are tendinta sa se dilate. Dintr-o data poti sta mai mult afara, mai ales daca ei stau la curte, dar si daca locuiesc la bloc. Ei nu stau mereu cu ochii pe ceas, dar e si firesc pana la urma, dat fiind faptul ca au mai mult timp decat parintii, obligati sa isi imparta timpul intre noi, serviciu si treburile din casa.


Daca ar fi sa rezumam, ne place in vacanta la bunici pentru ca ne simtim mai rasfatati, pentru ca suntem, parca, mai liberi si mai independenti, pentru ca ei pot face fiecare zi sa para o aventura, dar si pentru ca, la ei, expresii ca „nu am timp”, „mai tarziu”, „poate maine” si „nu ai voie” parca sunt inchise intr-un cufar cu lacat si uitate acolo.

Citeste si articolele de mai jos:

De ce parintii ma trimit in vacanta la bunici?
Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara
Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri