Sapte activitati pe care le putem face in vacanta

13 iunie 2022, 15:01

invata sa canti la un instrument

A venit vacanta mare si ne asteapta aproape trei luni de relaxare, departe de (aproape) tot ce inseamna scoala. Poate ca ai primit si tu ceva teme de vacanta, dar cuvantul de ordine in aceasta perioada va fi, cu siguranta, distractia.

Vacanta inseamna mult timp liber pentru copii si este ocazia perfecta pentru activitati de care in restul anului poate nu le putem face atat de des cat ne-am dori.

Am adunat cateva activitati pe care le putem face in vacanta de vara, dar si in celelalte vacante. Sunt activitati relaxante, distractive si educative, in acelasi timp si merita sa le incercati.

Practica sportul preferat

Cu prietenii in parc sau in fata blocului sau in mediu organizat, sportul este o activitate pentru tot anul, dar te poti bucura si mai mult de ea in vacanta. Fie ca iti place un sport de echipa (fotbal, handbal, baschet, volei etc), fie ca preferi sporturile individuale (tenis, atletism, gimnastica etc), vacanta de vara este momentul potrivit sa te bucuri de activitatea care iti face cea mai mare placere.

Mergi la cursuri de vara

Stim, ti se pare ca vorbim tot despre scoala si invatat, dar nu e chiar asa. Poti face un curs de actorie, de pictura, de dans, orice iti face placere. Discuta cu parintii despre ceea ce ti-ar placea sa inveti si ei te vor ajuta, cu siguranta, daca vad ca iti doresti atat de mult.

Drumetii cu familia

Parintii nu sunt, din pacate, in vacanta la fel de mult ca noi vara. Pe langa concediile clasice la mare sau la munte, poti sa le propui sa faceti drumetii de weekend. Faceti impreuna o lista cu locurile in care ar fi frumos sa ajungeti si in care va puteti construi amintiri superbe impreuna. Planificati cate o astfel de excursie macar o data la doua saptamani. Asa veti avea ocazia sa petreceti timp de calitate impreuna si chiar sa invatati si lucruri noi.

Vizite in parcuri de distractii

Daca parintii sunt reticenti la ideea de a organiza atat de multe minivacante, ai un as in maneca: parcurile de aventura si distractie din tara. Incepeti cu cel mai apropiat de voi si apoi puteti merge si la cateva din tara. Acolo totul este organizat si nu va fi nevoie de niciun plan in plus, in afara de cel privind deplasarea.

Hand made

Toti facem la scoala ore de abilitati practice, care implica lucru manual, pictura, desen, decupat, modelat. In zilele in care nu prea poti iesi din casa te poti delecta cu activitati hand made. Sunt o modalitate foarte tare de a petrece timpul liber, iar rezultatul final va fi cu siguranta o satisfactie pentru tine. Construieste obiecte noi din materiale reciclate, plastilina sau lut; poti reinventa borcane care stau degeaba prin casa pictandu-le si transformandu-le in obiecte de decor sau poti transforma cani si farfurii din casa in adevarate opere de arta. Roaga-ti parintii sa iti cumpere vopsele speciale pentru textile si reinventeaza cateva tricouri vechi. Orice este permis, iar limita este doar imaginatia ta.

Invata sa canti la un instrument

Muzica ne place tuturor, asa ca de ce nu ai invata chiar tu sa canti la un instrument? Poate ai pe acasa o clapa la care pana acum doar te-ai uitat. Sau poate te fascineaza chitara ori instrumentele de suflat. Poti sa iti rogi parintii sa te duca la un curs sau poti fi autodidact si sa incepi sa inveti singur, daca instrumentul o permite, desigur. Chitara si pianul sunt mai accesibile, deci daca ai cumva in casa aceste instrumente, incepe cu cateva exercitii si vezi ce iese.

Tine un jurnal de vacanta

Noteaza-ti intr-un jurnal toate amintirile pe care le aduni in vacanta de vara. E un exercitiu bun de creativitate si nici nu vei avea probleme cand incepe scoala si vei avea ca tema compunerea clasica legata de cum ti-ai petrecut vacanta.

In rest, nu uita sa faci tot ce iti place si sa te bucuri din plin de fiecare zi. Desi e vacanta mare, se va scurge foarte repede, asa ca foloseste timpul in favoarea ta.

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Aproximativ 80% din animalele planetei sunt insecte.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Cainele dumitale mi-a mancat o gaina, se plange vecinul lui Bula.
- Bine ca mi-ai spus, trei zile nu-i mai dau nimic de mancare! :)

› vrei mai mult