Cum pot sa construiesc un cort in casa, lucruri de care am nevoie

25 februarie 2022, 16:09

cort in casa

Camera unui copil ar trebui sa fie exact asa cum isi doreste, insa asta nu este mereu posibil. Uneori sunt mai multi copii in casa, iar gusturile lor difera; alteori apartamentul nu este chiar atat de mare, iar parintii nu isi permit sa ne puna in camera tot ce ne dorim. Ei vad camera copilului ca pe un spatiu care trebuie sa fie cat mai bine organizat si cat mai sigur, mai ales daca este, ca in multe cazuri, chiar sufrageria. Dar ce ar fi sa le sugerezi sa iti faca sau sa te lase sa iti faci un cort in casa?

Motive pentru a avea un cort in casa

Un cort amplasat in camera unui copil poate fi spatiul perfect de relaxare. Acolo poti citi, poti invata, poti desena si te poti juca in voie.

Cortul este un simbol al aventurii, iar acolo poti visa in voie ca esti fie pe o pajiste, fie intre munti, fie pe o plaja sau intr-un camping. Imaginatia ta poate zburda in voie si poate din ea se pot naste jocuri inedite in familie, seri din acelea ca in filme cu mama si tata sau chiar sugestii inedite de vacanta.

Un cort construit in casa poate fi locul in care ai parte de intimitate, daca spatiul nu prea permite acest lucru. Oarecum ferit de privirile celorlalti, dar supravegheat in permanenta, copilul poate intreprinde orice activitate doreste. Si unde mai pui ca nu multi copii au un cort in casa, desi cu siguranta si-ar dori un spatiu atat de tare!

Cum construiesti un cort in casa

Daca te atrage ideea de a avea un cort in casa, dar parintii iti spun ca nu se poate, convinge-i cu cateva idei foarte simplu de pus in aplicare. De fapt, unele sunt atat de simple, incat le poti face chiar tu o demonstratie.

De ce ai nevoie pentru a construi un cort in casa? Pai, in principal de paturi sau cearceafuri. Structura poate varia, in functie de modelul dorit.

Cortul cel mai simplu pentru copii se poate face cu doua - trei scaune puse spate in spate, la distanta dorita, deasupra carora se arunca paturi si cearceafuri. Pentru ca ele sa nu alunece, pot fi puse pernute sau jucarii mai grele pe scaune, pentru a tine „acoperisul” intins.

Scaunele pot fi inlocuite oricand de o masa inalta, peste care pui paturi sau cearceafuri atarnate pana la pamant si sub care te vei putea strecura.

Cu o patura si o sfoara intinsa bine-bine fie intre doua obiecte de mobilier mai grele, care sa nu cada, fie intre doi pereti, poti face foarte usor un cort triunghiular. Trebuie doar sa pui o patura peste sfoara, in forma de A. Arunca de o parte si de alta niste perne care sa tina ”peretii” distantati si cortul e gata!

Ai, iata, trei modele de corturi usor de montat si demontat oricand doresti, fara ca parintii sa plateasca vreun ban pentru asta. Succes si distractie placuta!

Citeste si 
Cum sa amenajezi un loc de joaca in living

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi te vei bucura de calatoria pe care o faci. Nu te deranjeaza ca esti singur/a in aceasta calatorie. Ai timp sa gandesti linistit/a la ce urmeaza sa faci in urmatoarea perioada de timp.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un litru de apa are 1293 grame.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om vede un politist pe trotuar tragand dupa el o sfoara... Atunci il intreaba :
- De ce tragi domnule sfoara aia ?
- Pai am incercat s-o imping si n-a mers...

› vrei mai mult