Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Inchizitia a aparut sub dominicani, ca raspuns la erezia carata, care se raspandise in cea de-a doua jumatate a sec. al XII-lea in sudul Frantei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O femeie cu un copil urit se urca in tren. Cauta loc intr-un compartiment. Intra. In compartiment un baietel incepe sa plinga. Saraca femeie iese. Cauta alt compartiment. Pateste acelasi lucru. Iese. Gaseste un compartiment unde un domn citeste ziarul. Intreaba daca este liber, intra, se instraleaza. Dupa un timp domnul isi impatureste ziarul si scoate din geanta o banana:
- Doamna, doriti?
- Nu, multumesc!
- Dar poate vrea maimuta.

› vrei mai mult

Ce sa punem in bagajul pentru tabara de vara

21 Iunie 2022

Tabara

Oficial a venit vacanta si daca nu ai examene de dat vara asta sau daca ai terminat deja de ele, cu siguranta te gandesti deja la distractia care te asteapta. Multi copii pleaca vara in tabara si daca te numeri printre ei poate vrei sa stii ce ar fi bine sa ai in bagaj.


Taberele sunt pentru orice copil prilej de distractie, de socializare cu colegii si prietenii si chiar de a invata unele lucruri noi. Pentru ca plecarea in tabara sa fie una de care chiar sa te bucuri, una dintre conditiile esentiale este sa pui tot ce iti trebuie in bagaj, indiferent daca pleci in tabara la mare sau in tabara la munte.


Opt lucruri care sa nu lipseasca din bagajul pentru tabara de vara


1. Papuci si prosoape. Vei avea nevoie de ele zilnic la dus si este indicat sa vii cu ele de acasa, decat sa te bazezi pe faptul ca le vei gasi la cazare.


2. Sosete si lenjerie intima pentru fiecare zi. Pentru ca pleci fara parinti, cu siguranta nu o sa aiba cine sa iti spele lucrurile. Asa ca pune in bagaj suficiente sosete si piese de lenjerie intima pentru fiecare zi si macar una sau doua in plus, pentru orice evenualitate.


3. Hainele de schimb (tricouri, pantaloni scurti, pantaloni lungi, costum de baie) sunt o necesitate evidenta, dar nu ar strica sa pui in bagajul pentru tabara de vara si o gecuta subtire, un pantalon mai „plin” si o bluza cu maneca lunga. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de ele.


4. Incaltaminte de schimb. Un accident neplacut iti poate strica toata tabara. Iar cel mai rau ar fi sa ti se rupa incaltamintea. Pentru orice eventualitate (ea poate sa se si ude sau, Doamne fereste, sa iti fie furata), pune in bagaj o pereche in plus de incaltari.


5. Obiecte de igiena personala. Un sapun un deodorant, periuta si pasta de dinti si o sticluta de spirt sunt obligatorii in trusa cu obiecte de igiena personala atunci cand pleci de acasa pentru mai multe zile.


6. O trusa medicala. Nu o sa te apuci, cu siguranta, sa inveti pentru medicina cand pleci in tabara de vara. Dar nu strica sa ai la tine cateva pastile antiinflamatoare, pentru dureri, spirt, pansament, plasturi, eventual pastile pentru greata si chiar un antibiotic, dar si ceva antialergice, care te pot scuti de multe neplaceri. Atentie, insa, sa le iei doar conform indicatiilor primite de la parinti!


7. O carte iti poate fi o companie placuta in momentele de liniste, in care altii se odihnesc sau in care pur si simplu vrei sa faci ceva relaxant, doar pentru tine.


8. Crema de protectie solara este obligatorie in bagajul pentru tabara de vara. Pentru ca nimic nu iti poate strica mai tare o zi, decat o arsura provocata de soarele prea puternic. Tot pentru a te proteja de soare poti pune in bagaj si ochelari de soare, o sapca sau o palariuta usor de impachetat.


Nu uita, evident, de incarcatorul pentru telefonul mobil si de incarcator; nu ar strica sa ai la tine nici o baterie externa, care se poate dovedi salvatoare in anumite situatii.

Citeste si articolele de mai jos:

Cum imi conving parintii sa ma lase in tabara

Cum sa ii conving pe parinti sa ma lase in excursie cu colegii mei

Sase motive pentru care imi place in vacanta la bunici

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri