Regele Pop: Viata si mostenirea fascinanta a lui Michael Jackson

29 august 2023, 11:15

Michael Jackson

Michael Jackson a fost o figura iconica in lumea muzicii si a divertismentului, cu o viata si o cariera pline de evenimente interesante si curiozitati. Iata cateva:

1. Inceputurile sale

Michael Jackson s-a nascut pe 29 august 1958 in Gary, Indiana, SUA, ca al optulea din cei zece copii ai familiei Jackson.

A inceput sa cante inca de mic alaturi de fratii sai in formatia Jackson 5, care a avut un succes imens cu hituri precum "ABC", "I Want You Back" si "I'll Be There".

2. Albume de succes

Albumul sau din 1982, "Thriller", este cel mai bine vandut album din toate timpurile, cu peste 66 de milioane de copii vandute la nivel mondial.

"Thriller" a fost primul album care a inclus videoclipuri muzicale elaborate, cum ar fi celebrul videoclip cu dansul zombilor.

Test: Ce melodie de a lui Michael Jackson esti?


3. Miscarile de dans revolutionare

Dansul sau unic si inovator a ajutat la stabilirea unor tendinte in industria muzicala, inclusiv "Moonwalk-ul", care a devenit semnatura sa.

Videoclipul pentru "Billie Jean" a prezentat pentru prima data "Moonwalk-ul", un pas de dans care a devenit emblematic pentru el.

4. Generozitatea si implicarea umanitara

Michael Jackson a fost cunoscut pentru donatiile sale caritabile considerabile. El a creat Fundatia Heal the World, care a sustinut numeroase cauze umanitare.

In 1985, a fost unul dintre artistii principali implicati in inregistrarea hitului "We Are the World", pentru a strange fonduri pentru ajutorarea familiilor afectate de foametea din Africa.

5. Transformarile fizice controversate

Au existat numeroase speculatii cu privire la schimbarile fizice ale lui Michael Jackson de-a lungul anilor. El a negat sau a minimalizat multe dintre aceste speculatii, dar transformarile sale au fost subiectul multor dezbateri publice.

6. Ranch-ul Neverland:

Michael Jackson a cumparat o proprietate vasta in California, numita Neverland Ranch, care a fost o combinatie de locuinta, gradina zoologica privata si parc de distractii.

7. Controverse si acuzatii

Michael Jackson a fost supus mai multor acuzatii de abuz sexual asupra minorilor. El a fost achitat in 2005 de toate acuzatiile dintr-un proces controversat.

8. Mostenirea sa

Chiar daca viata lui a fost plina de controverse, mostenirea artistica a lui Michael Jackson continua sa inspire si sa influenteze artisti din toate genurile muzicale.

Test: Esti fan Michael Jackson?

Citeste si alte articole despre muzicieni:

Freddie Mercury: Vocea inconfundabila din spatele trupei Queen
Lectia de muzica: De ce este atat de celebru Ludwig van Beethoven

Redactia clopotel.ro

sursa foto: pixabay.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ziua de azi va fi pentru tine o zi de relaxare. Nimic nu iti va strica echilibrul interior.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Jocul Tetris a fost creat de inginerul rus Alexei Pajitnov in timp ce lucra pentru Centrul de Calculatoare Dorodnitsyn al Academiei de Stiinte Sovietice dorind sa creeze un program care sa testeze capacitatile unui nou hardware de pe computerul Electronika 60.

› vrei mai mult

Bancul zilei

"O omiduta si un omidel stau pe o banca,intr-un parc.-Da-mi un pupic!spuse el.-Nu-ti dau!-De ce nu vrei sa-mi dai,ma rog frumos?-Pentru ca ai venit din nou nebarbierit la intalnbire.

› vrei mai mult