Freddie Mercury: Vocea inconfundabila din spatele trupei Queen

5 septembrie 2023, 16:34

Freddie Mercury

Freddie Mercury a fost unul dintre cei mai talentati cantareti din istoria muzicii rock. Iata cateva aspecte din viata si cariera sa, precum si cateva curiozitati interesante despre el:

Numele de nastere

Freddie Mercury s-a nascut la 5 septembrie 1946 in Zanzibar (astazi parte a Tanzaniei) cu numele de Farrokh Bulsara.

Numele Freddie Mercury

Freddie si-a schimbat numele de nastere in Freddie Mercury inainte de a forma trupa Queen. Acest lucru a fost inspirat de piesa sa favorita, "My Fairy King".

Formarea trupei Queen

In 1970, Freddie Mercury a format trupa Queen alaturi de Brian May (chitara), John Deacon (bas) si Roger Taylor (tobe). Grupul si-a facut debutul pe scena rockului britanic si a devenit ulterior unul dintre cele mai mari nume din industria muzicala.

Vocea lui extraordinara

Freddie Mercury era cunoscut pentru raza sa vocala incredibila si abilitatea de a acoperi patru octave. Acest lucru a facut posibile hit-uri memorabile precum "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love" si "We Are the Champions".

Queen si "Bohemian Rhapsody"

Cea mai cunoscuta piesa a trupei Queen, "Bohemian Rhapsody", a fost lansata in 1975 si a fost revolutionara prin faptul ca a avut un videoclip promotional inovator, care a contribuit la evolutia genului video muzical.

Lupta personala

Freddie Mercury a tinut secret timp de multi ani faptul ca suferea de SIDA. A dezvaluit public ca are aceasta boala doar un zi inainte de a muri, in 1991.

Concertul Live Aid

Queen a sustinut unul dintre cele mai celebre concerte din istoria muzicii rock la evenimentul Live Aid din 1985, care a avut loc la Stadionul Wembley din Londra. Interpretarea lor memorabila a facut istorie si este considerata una dintre cele mai bune prestatii live din toate timpurile.

Legendarul mustata

Mustata iconica a lui Freddie Mercury a devenit un simbol al lui si este recunoscuta in intreaga lume. El a spus odata ca nu si-ar fi ras-o niciodata pentru nimeni sau pentru nimic.

Mostenirea lui Mercury

Mostenirea lui Freddie Mercury continua sa fie puternica. El a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupei Queen in 2001 si a primit numeroase premii postum pentru contributia sa la muzica.

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele interesante legate de viata si cariera lui Freddie Mercury. Povestea sa fascinanta, talentul muzical exceptional si personalitatea carismatica l-au facut o figura memorabila in lumea muzicii rock.

Citeste si alte articole despre muzicieni:

Regele Pop: Viata si mostenirea fascinanta a lui Michael Jackson
Lectia de muzica: De ce este atat de celebru Ludwig van Beethoven


Redactia clopotel.ro

sursa foto: pixabay.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In aceasta zi vei afla ca cineva a gresit fata de tine. Nu trebuie sa te superi, incearca sa vorbesti cu persoana in cauza sa afli cum s-a intamplat. Poate nu a facut-o cu rea intentie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

China reprezinta, conform unui raport intocmit in anii 2000, consumatorul de carne de porc numarul I pe plan mondial.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- De ce-a stat baiatul ala toata noaptea in camera ta? Nu ti-am spus sa incui usa?
- Ba da, mama, zice Alinuta. Eu am incuiat usa, dar el deja intrase in camera.

› vrei mai mult