Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel, nu e exclus sa ajungi la doctor! Daca simti ca nu ai forta, trebuie sa iei legatura cu medicul tau de familie.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un popa sarac se hotaraste sa ceara ajutorul Divinitatii ca sa scape si el de saracie . Astfel omul nostru se ducea in fiecare zi la Troita si se ruga cu inversunare :
<br />
"Doamne ... te rog ... ajuta-ma sa castig si io la Loto"
<br />
Asta prima zi ... asa a doua ... si tot asa pana cand intr-una din zile , dupa o luna si ceva de rugi ... apare un inger rosu la fata si se rasteste la popa :
<br />
"Dar pune si dumneata bilet

› vrei mai mult

Cultura generala

Primele referire la o eclipsa dateaza de acum 3000 de ani.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Si s-a intamplat ca o data imparatul sa puna la cale o mare petrecere care trebuia sa tina trei zile incheiate si a poftit la ospat pe toate fetele frumoase din imparatia lui. Pasamite, imparatul gandea ca-n chipul asta fecioru-sau o sa aiba de unde sa-si aleaga mireasa… Cand aflara ca fusesera si ele poftite la petrecere, cele doua surori nu-si mai incapura in piele de bucurie si, chemand-o pe Cenusareasa, ii poruncira:

– Vin de ne piaptana, auzi? si treci de lustruieste-ne si condurii! Ba incheie-ne si cataramile, ca ne ducem la petrecerea de la palatul imparatului!

Fata facu precum i se poruncise, dar planse cu lacrimi amare, din pricina c-ar fi dorit si ea sa se duca la petrecere. Si fiindca-i placea tare mult sa dantuiasca, se ruga de maica-sa vitrega sa se indure si s-o lase si pe ea.

– Ce-mi aud urechile, Cenusareaso? se prefacu a fi uimita mastera. Esti toata plina de praf si murdarie si-nca mai nazuiesti a te duce la petrecere! Poftim: n-ai nici o rochie mai ca lumea pe tine si nici incaltari in picioare n-ai si-ai vrea sa dantuiesti?!

Dar cum fata starui cu lacrimi in ochi in rugamintea ei, mastera paru sa se-nduplece si-n cele din urma zise:

– Ia uite ici: am rasturnat o strachina de linte in cenusa si de esti in stare ca-n doua ceasuri sa-mi alegi toata lintea, atunci o sa te ingadui sa mergi la petrecere!

Cenusareasa iesi in gradina pe usa din dos si prinse a striga:

– Blande porumbite si voi turturele si voi pasari ale cerului, veniti cu toatele de-mi ajutati s-alegem lintea:

„Bobul bun, ici, in ulcica,

Iar cel rau in gusulica…”

N-apuca sa sfarseasca bine vorbele astea si numai ce sosira-n zbor doua porumbite albe si intrara pe fereastra in bucatarie. Dupa aceea se ivira doua turturele si apoi, intr-un lung alai, venira toate zburatoarele cerului, lopatand usurel din aripi. si se asezara cu toatele in jurul vetrei, facandu-si loc in cenusa. Porumbitele clatinara din capsor si incepura sa ciugule ele intai pic, pic, pic, apoi toate celelalte incepura sa ciugule si ele pic, pic, pic, pana ce alesera boabele cele bune si umplura strachina cu varf cu ele. Nu trecuse nici un ceas de cand pasarelele se apucasera de ales lintea si acum mantuisera treaba si-si luara zborul pe fereastra afara. Fata ii duse mamei vitrege strachina si se bucura in gandul ei, crezand c-o vor lua si pe ea la petrecere. Dar mastera i-o taie scurt:

– Nu, fata, degeaba te tii scai de mine, nu te pot lua cu noi, ca n-ai nici straie frumoase si nici sa dantuiesti nu stii si tare mi-e teama c-ai sa fii numai de rasul lumii…

Cenusareasa se porni atunci pe plans si daca vazu asta maica-sa vitrega ii zise:

– Ei, hai, daca pana-ntr-un ceas esti in stare sa-mi alegi din cenusa doua strachini de linte, sa stii ca te iau si pe tine!

Dar in gandul ei mastera isi zicea: „Las ca n-o sa poata sa faca una ca asta, nici in ruptul capului!”. Dupa ce vitrega rasturna doua strachini de linte in cenusa, fata se duse in gradina, pe usa din dos, si striga:

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate