Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Esti intr-o perioada mai dificila, mai ales din punct de vedere sentimental. Daca esti implicat/a intr-o relatie invata sa fii mai receptiv/a fata de partener/a! Altfel, asteapta-te sa primesti multe reprosuri din partea lui/ei!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Era Duminica si Bula mesteca la o guma. Trecand din intamplare prin fata Bisericii se gandeste sa intre sa-si spele din pacate. Vine o baba la el si zice :
- Maica nu ai voie cu guma in Biserica e pacat! Bula scoate guma si o arunca in vasul unde era anafura. Parintele incepu sa imparta anafura lui Bula picandu-i tot guma . Mesteca Bula la guma mesteca si se duce la Parinte
-Parinte din ce e facuta anafura ?
-Din trupul lui Dumnezeu fiule
-Eu cred ca am nimerit zgharciul, ca mestec la ea de o jumatate de ora.

› vrei mai mult

Cultura generala

Cimpanzeul este considerat a fi cel mai inteligent animal.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Cenusareasa

de Fratii Grimm

Planse de colorat cu Cenusareasa

Asculta povestea cu imagini animate - prima parte

 

Asculta povestea cu imagini animate - a doua parte

Descarca planse de colorat cu Cenusareasa

A fost odata un om putred de bogat si omului astuia s-a intamplat sa-i cada nevasta greu bolnava. si cand a simtit ca i s-apropie sfarsitul, femeia si-a chemat la capatai singurul ei copil, o fetita, si i-a spus:

 

– Draga mamei, orice ti s-ar intampla, cata sa fii intotdeauna buna si cu sufletul neintinat. Acestea zicand, femeia isi mai privi o data copila si inchise ochii pentru vecie.

Descarca planse de colorat cu Cenusareasa

Fetita se ducea in fiecare zi la cimitir si plangea amar la mormantul maica-sii. Cand veni iarna, zapada se asternu ca o marama alba peste mormant, iar in primavara, cand razele soarelui o topira, omul isi lua alta nevasta.

Femeia asta de-a doua isi aduse in casa cele doua fete pe care le avea. Fetele, nu-i vorba, erau frumoase, dar pe cat de luminos le era chipul, pe atat de intunecat si plin de rautate le era sufletul. Pentru fata cea vitrega incepura a curge, de-aci inainte, zile pline de amaraciune.