Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

7 septembrie

- 1910 -

Marie Curie a izolat prima mostra pura de radiu

Marie Curie
La 7 septembrie 1910 savanta franceza de origine poloneza, Marie Sklodowska Curie, a izolat prima mostra pura de radiu. Parcurge testul cu Marie Curie din site-ul clopotel.ro
Marie Curie

- 1936 -

Ultimul lup marsupial de pe Terra

La 7 septembrie 1936 "Benjamin", ultimul lup marsupial, moare la Gradina Zoologica Beaumaris din Hobart, Australia, probabil din cauza neglijentei - indepartat din mediul sau natural, a fost expus vremii neobisnuit de capricioase din acea perioada: temperaturi ridicate ziua si foarte scazute noaptea. Decesul acestui lup marsupial este sinonim cu stingerea acestei subspecii. Lupul marsupial a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Nativ Australiei, Tasmaniei si Noii Guinee, acesta era ultimul membru al genului sau, Thylacinus, fosile apartinand speciilor inrudite gasindu-se incepand cu sedimentele din Miocen. 

- 2019 -

Ziua internationala a aerului curat pentru un cer albastru (ONU)

Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a adoptat la 19 decembrie 2019 Rezolutia 74/212 care desemneaza ziua de 7 septembrie drept "Ziua internationala a aerului curat pentru un cer albastru". In prezent, comunitatea internationala recunoaste ca imbunatatirea calitatii aerului poate atenua schimbarile climatice.