Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

13 septembrie

- 1848 -

Batalia din Dealul Spirii

La 13 septembrie 1848 are loc confruntarea armata disputata pe teritoriul romanesc dintre structuri militare ale tarii Romanesti si un corp de armata otoman. Chiar daca Batalia din Dealul Spirii s-a incheiat cu infrangerea trupelor romane, totusi din punct de vedere istoric, aceasta lupta consfinteste dorinta nationala de autodeterminare, chiar daca acest lucru presupune insasi jertfa suprema. Verifica-ti cunostintele despre Revolutia de la 1848 din Tarile Romane in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Blaj

- 1913 -

Se stinge din viata Aurel Vlaicu

La 13 septembrie 1913 Aurel Vlaicu isi pierde viata in apropiere de Campina, in timpul unei incercari de a traversa Muntii Carpati cu avionul sau. Aurel Vlaicu a fost un inginer roman, inventator si pionier al aviatiei romane si mondiale. 

- 1953 -

Ziua Pompierilor

Marcata an de an la 13 septembrie, "Ziua Pompierilor" aminteste de actul eroic al pompierilor militari, condusi de locotenentul Pavel Zaganescu in lupta din Dealul Spirii, impotriva trupelor otomane, pentru apararea Revolutiei de la 1848. "Ziua Pompierilor" a fost legal oficializata incepand din 1953.