Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

19 septembrie

- 1946 -

Se fondeaza Consiliul Europei

La 19 septembrie 1946 este fondat Consiliul Europei. Este o organizatie internationala, interguvernamentala si regionala. A luat nastere la 5 mai 1949 si reuneste toate statele democratice ale Uniunii Europene precum si alte state din centrul si estul Europei. Este independent de Uniunea Europeana, si este diferit si de Consiliul European sau de Consiliul Uniunii Europene. Sediul Consiliului Europei este la Strasbourg. Descopera mai multe informatii despre Consiliul Europei in sectiunea Referate din site-ul clopotel.ro

- 1961 -

Se stinge din viata Lucia Sturdza-Bulandra

La 19 septembrie 1961 trece in nefiinta marea actrita romanca Lucia Sturdza-Bulandra, directoare de teatru si profesoara. A fost una dintre marile figuri ale scenei romanesti, de neuitat in roluri de compozitie din dramaturgia universala si nationala, spirit organizatoric, talent pedagogic ce a format generatii intregi de actori. Din 1947 pana la sfarsitul vietii a fost directoarea Teatrului Municipal din Bucuresti, astazi Teatrul L.S.Bulandra.

- 1982 -

Apar pentru prima data emoticoanele ":-)" si ":-("

La 19 septembrie 1982 informaticianul Scott Fahlman posteaza pentru prima data emoticoanele ":-)" si ":-(" intr-un mesaj. Este cunoscut pentru munca sa de pionierat in planificare automata, retele semantice, retele neuronale (algoritmul Cascade correlation) si la limbajul Common Lisp (in special la CMU Common Lisp). A considerat ca folosirea smiley-urilor va ajuta persoanele participante la o conversatie online sa distinga glumele de textele serioase. Iata mesajul sau mai jos:

19-Sep-82 11:44    Scott E  Fahlman             :-)
From: Scott E Fahlman
 
I propose that the following character sequence for joke markers:
        
:-)
        
Read it sideways.  Actually, it is probably more economical to mark
things that are NOT jokes, given current trends.  For this, use
        
:-(

Descopera ce emoticon ti se potriveste cel mai bine in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Emoticon