De ce parintii ma trimit in vacanta la bunici?

14 iunie 2022, 13:19

Vacanta la bunici

Vacanta la bunici este ceva obisnuit pentru multi copii, mai ales vara. Unii se bucura din plin de timpul petrecut cu bunicii, altora nu prea le place, dar nu prea au de ales. Si unii, si altii au, insa, aceeasi intrebare: de ce ma trimit parintii in vacanta la bunici?

Principalul motiv este cel mai probabil acela ca parintii nu au atat de mult concediu cat au copiii vacanta. Apoi, nu toti isi permit sa plateasca bone care sa te supravegheze. Iar asta inseamna, cel putin pana la o anumita varsta, ca atunci cand ei sunt la serviciu, tu stai inchis in casa si iti irosesti, practic, vacanta.

Prin urmare, sa iti faca bagajul si sa te duca la bunici, fie ca locuiti in acelasi oras, fie ca ei stau la tara, este cea mai la indemana solutie. Asa stiu ca se va ocupa mereu cineva de tine, ca vei manca la ore potrivite, ca nu esti expus la pericole si ca nu te plictisesti atat de tare incat sa risti sa faci prostii. Daca bunicii locuiesc la tara, ai parte de un „bonus” important: poti petrece mult timp in aer liber, intr-un mediu sanatos si in care poti deprinde o multime de lucruri atat de la bunicul, cat si de la bunica.

Vei fi ocrotit si rasfatat

Bunicii sunt, cel mai probabil, deja la pensie si au tot timpul din lume pentru tine. Si daca nu il au, isi fac! Pentru ca nepotii sunt mult mai importanti pentru ei decat orice altceva.

Bunicii te rasfata ca nimeni altcineva. Chiar daca locuiesc in oras, cu siguranta vor avea grija sa petreci cat mai mult timp in aer liber, departe de tentatiile tehnologiei. Au ei acest dar de a te face sa uiti de telefon, tableta sau televizor. Daca stau la curte, te vor face pe nesimtite sa iesi din casa, sa ii ajuti prin gospodarie cu lucruri potrivite pentru varsta ta si sa inveti sa iubesti fiecare coltisor de acolo, de care iti vei aminti cu siguranta peste ani.

Daca ai bunici la tara te poti considera cu adevarat norocos. Poti merge cu alti copii din sat la plimbare prin imprejurimi, la scaldat, va puteti juca toata ziua pe drum, cu pauze la ora mesei sau cand soarele devine prea puternic.

In plus, legumele si fructele din gospodaria bunicilor sunt mult mai sanatoase decat orice ai putea manca la oras, pentru ca acolo poluarea este mult mai mica. Poti culege cu mana ta caise, piersici, visine, te poti bucura de gustul unui pepene crescut in gradina sau pe camp, poti hrani pasarile si sa le studiezi cum devin foarte prietenoase cu tine atunci cand invata sa te recunoasca. In plus, sigur gasesti pe acolo pisici si catei cu care sa te joci in voie.

Vei invata o multime de lucruri

Alaturi de bunici vei avea atat de multe de facut si de descoperit, iar ei au atatea povesti de spus, incat nici nu iti vei da seama de multe ori ca nu te-ai uitat la telefon sau la televizor.

Cu bunicii e greu sa te plictisesti si tocmai pe asta mizeaza si parintii cand te trimit la ei in vacanta. Pe de alta parte, ei sunt mai permisivi decat parintii de multe ori, in principal pentru ca au tot timpul din lume pentru tine; pe bunici, de exemplu, nu ii deranjeaza sa te supravegheze in timp ce te joci cu prietenii mai mult decat ar avea rabdare ai tai, acasa. E un fel de superputere pe care o au doar bunicii: sa faca totul astfel incat sa nu fie niciodata nevoie sa iti spuna „nu am timp pentru asta acum”.

Vacanta la bunici este un plus, prin urmare, pentru toata lumea. Chiar daca nu te incanta la inceput aceasta varianta, pentru ca te gandesti ca iti va fi dor de casa, de parinti, de prieteni, odata ajuns la bunici ei vor sti cum sa te faca sa uiti de toate acestea. In plus, cu siguranta parintii vor veni sa te viziteze la sfarsit de saptamana sau te vor lua acasa, unde vei putea sa te vezi cu prietenii, daca nu sunt si ei plecati.

Vacantele la bunici, fie vara, fie iarna, sunt cu siguranta o provocare si poti sa le privesti ca pe o ocazie de a-ti castiga o oarecare independenta fata de parinti. Va veni si vremea in care vei fi suficient de mare sa poti sta singur acasa cand ai tai sunt la serviciu si atunci s-ar putea chiar sa te trezesti ca iti lipseste o vacanta la bunici.

Citeste si articolele de mai jos:

Sase motive pentru care imi place in vacanta la bunici

Cum imi conving parintii sa mergem in vacanta unde imi doresc

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima bomba atomica a fost aruncata pe 06.08.1945 asupra orasului portuar japonez Hiroshima.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Ce intelege un barbat prin ajutor la curatenie ?
- Sa-si ridice picioarele sa poti da cu aspiratorul ...

› vrei mai mult