Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Cel/cea mai bun/buna prietena a ta te enerveaza? Spune-i ce te nemultumeste si cere-i sa faca tot ce poate ca sa le remedieze. Evident, trebuie ca si tu sa faci acelasi lucru. Ca sa ceri, trebuie mai intai sa oferi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Culoarea rosie simbolizeaza fericirea in China.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o seara un baietel suna la pompieri,si intreba:
-Aveti apa calda?
Ala ii raspunde:
-DA
-Atunci spalati-va picioarele si repede la culcare.

› vrei mai mult

Ce este scoala de vara si ce avantaje are

08 August 2022

scoala de vara

Ai vazut prin filmele americane ca uneori copiii merg la scoala de vara. Si probabil te-ai intrebat cum functioneaza asta, daca exista si in Romania si mai ales de ce ti-ai putea dori sa mergi la scoala si vara, cand este anotimpul vacantei.


Ce este o scoala de vara?


Este suficient sa cauti termenul pe internet si o sa afli ca, desi se numeste „scoala”, scoala de vara nu este o scoala clasica. Nu se merge la ore si nu se dau note, nu se incheie medii, ci poti invata doar acele lucruri care te intereseaza, intr-un cadru organizat, relaxant, in care ai ocazia sa acumulezi cunostinte noi, sa iti testezi si imbunatatesti abilitatile si, foarte important, sa socializezi.


O scoala de vara este o scoala interactiva, unde copilul se poate bucura de o multime de activitati fara sa se simta incorsetat ca la scoala propriu zisa. Exista o multime de scoli de vara si in Romania, iar cele mai multe au in oferta lor jocuri, sport, activitati artistice, organizarea de drumetii sau picnicuri, excursii interesante in orase si in natura, calatorii fizice sau virtuale. In acelasi timp, la o scoala de vara te poti axa pe acele „materii” care te intereseaza cel mai mult si poti invata lucruri de un real folos in viata reala.


Ce program ai la o scoala de vara


La fel ca la orice scoala, si aici ai un „orar”. Poti sta acolo doar pana la pranz sau poti ramane pana dupa amiaza. La scolile de vara sunt primiti laolalta si copii de varsta prescolara, si elevi mai mari. In general „programa” este organizata pe activitati saptamanale, nu ca la scolile obisnuite, cu cate o ora pe zi din fiecare materie.


Avantajele de a merge la o scoala de vara


De ce ai merge la o scoala cand toti copiii se bucura de vacanta mare? Pentru ca acolo ai ocazia sa cunosti copii de varsta ta, cu interese comune cu ale tale. Vei putea sa imbini utilul cu placutul: sa inveti o multime de lucruri noi si sa iti faci, in acelasi timp, prieteni noi. A merge la o scoala de vara poate fi o optiune mult mai interesanta decat a sta singur in casa cel putin jumatate de zi, cand parintii sunt la serviciu.


Majoritatea scolilor au o oferta bogata de activitati, din care vei putea alege, impreuna cu parintii, ceea ce ti se potriveste cel mai bine. Vei putea aprofunda, astfel, ceea ce te intereseaza cel mai mult si nici nu vei avea timp sa te plictisesti. La scolile de vara nu se pun nici note, nici absente si, intre noi fie vorba, nu vei simti nevoia sa gasesti dimineata scuze pentru a nu merge la ore, cum faci uneori in timpul anului scolar.


Un alt beneficiu este acela ca ramai, oarecum, conectat la idea de scoala si de invatat, asa ca la reluarea cursurilor vei sari peste etapa de reacomodare prin care trece fiecare elev la inceput de an scolar.


Prin urmare, daca te gandesti bine, o vacanta activa nu e deloc o idee rea, nu-i asa?

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Nu-mi place scoala. Cum sa o indragesc?
Sase motive pentru care avem nevoie de teme de vacanta
Stiai ca scoala are 10 beneficii?


Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri