Sarbatori amuzante si importante in luna octombrie

30 septembrie 2022, 11:47

Sarbatori amuzante si importante in luna octombrie

Luna octombrie, a doua de toamna, are o multime de sarbatori amuzante, ce pot fi prilej de distractie, dar si cateva sarbatori importante.

Pe 1 octombrie, de exemplu este Ziua baloanelor din intreaga lume. Mai ales pentru ca e sambata, poti organiza spontan o petrecere cu baloane la care sa iti inviti prietenii pentru a manca o prajitura si a bea un suc, pentru ca apoi sa va distrati cum stiti voi mai bine.

Pe 3 octombrie ai toate motivele sa zambesti. De ce? Pentru ca e Ziua Internationala a Zambetului! Sarbatoreste purtand un zambet larg pe fata toata ziua sau poate un tricou cu imprimeu cu zambete. De asemenea, incearca sa ii faci pe toti pe care ii intalnesti sa zambeasca si toata lumea va avea o zi minunata.

4 octombrie este Ziua Taco si o puteti sarbatori in familie, comandand sau preparand aceste gustari mexicane delicioase.

Iti place sa te imbraci uneori haotic, fara niciun sens sau gust, doar pentru ca ti se pare amuzant? Ei bine, pe 17 octombrie ai scuza perfecta sa o faci: este Ziua hainelor de prost gust! Iar pe 18 octombrie te poti indulci in voie pentru ca in intreaga lume se sarbatoreste Ziua brioselor cu ciocolata.

Pe 20 octombrie este Ziua Internationala a Lenesului! Nu te bucura prea tare, pentru ca vorbim despre animalul numit lenes. Insa daca vrei, poti sa te faci ca nu ai inteles ultima parte si sa sarbatoresti „Sfanta lene”.

Pe 28 octombrie avem Ziua Internationala a Desenelor Animate! Yupyy! E vinerea, e vacanta, deci poti sarbatori in voie uitandu-te la toate animatiile tale preferate. Si, daca ai chef, poti sa prelungesti sarbatoarea chiar si in weekend.

Incheiem luna cu sarbatoarea de Halloween!

Pe 31 octombrie, in fiecare an, se sarbatoreste Halloween, o sarbatoare devenita foarte populara in America, unde copiii se costumeaza si merg la colindat cam cum se merge pe la noi de Craciun. E drept ca nici nu canta, nici nu spun poezii, ci doar bat la usi deghizati in diferite personaje mai mult sau mai putin infricosatoare si se asteapta sa primeasca multe dulciuri. Daca nu sunt primiti sau recompensati, colindatorii pot face o farsa gazdei lor ursuze.

Sarbatoarea de Halloween a devenit populara si in Romania in ultimii ani. Chiar daca la noi nu a fost preluat si obiceiul colindatului de Halloween, multi organizeaza petreceri sau merg la evenimente tematice. Asa ca, daca vrei, poti discuta si tu cu prietenii, dar si cu parintii, despre o astfel de petrecere cu costume, deghizari, decoratiuni si preparate specifice de Halloween.

Sarbatori importante in octombrie

La romani, in calendarul ortodox, avem mai multe sarbatori religioase importante in luna octombrie. Acoperamantul Maicii Domnului se praznuieste chiar pe 1 octombrie, pe 14 octombrie avem sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, pe 26 octombrie - Sfantul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, iar pe 27 octombrie - Sfântul Dimitrie cel Nou.

Citeste si articolele de mai jos despre sarbatori si semnificatii:

Sarbatori amuzante in noiembrie. Stiai ca exista o zi a statului degeaba?
Sarbatori amuzante si importante in luna septembrie
Sarbatori amuzante sau importante in luna august
Sarbatori amuzante in iulie. Incepem luna cu Ziua-internationala a bancurilor
Sarbatori amuzante in luna iunie. In luna copiilor gogosile au o zi speciala numai a lor
Sarbatori amuzante in luna mai. Cand avem Ziua fara pantaloni si Ziua memoriala a ciorapilor pierduti
1 Aprilie e Ziua Pacalelilor. Ce alte sarbatori amuzante mai avem luna aceasta
Zile internationale amuzante in luna martie
Zile internationale amuzante in luna februarie

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Rosia este cel mai apreciat fruct din lume, urmat fiind de banana si portocala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Dupa o excursie la o ferma, doi baieti de oras, uimiti de cele vazute, se intorc acasa. Cel mare ii spune mamei sale:
- Mama, am vazut la ferma o purcea, care e mai mare si mai grasa decat tine!
Mama e in isterie, il loveste pe baiat si incepe sa planga. Cel mic mai ca nu plange si el, incepe sa o linisteasca pe mama:
- Linisteste-te, mamico... Mai grasa decat tine nu e nici o purcea pe lume!

› vrei mai mult