De la ce varsta e bine sa ne dam cu parfum?

17 august 2022, 12:39

De la ce varsta e bine sa ne dam cu parfum?

Parfumurile sunt ceva ce ne fascineaza de foarte mici, sunt aroma care ne-ar ajuta sa ii recunoastem pe mama sau pe tata in orice multime, sunt sticlutele acelea pe care tanjim sa le folosim si noi cand vom fi suficient de mari. Dar mai exact de la ce varsta e bine sa ne dam cu parfum? Exista o limita minima? Exista o regula? Hai sa aflam impreuna!

La ce varsta putem incepe sa folosim parfum

Parfumul inseamna pentru oricine eleganta, stil. Diferitele arome pot defini o personalitate si pot intoarce capete. Sticlutele cu parfum ale mamei sunt o fascinatie pentru orice copil, iar mirosurile lor ne raman intiparite in memorie pentru muuulta vreme. Daca nu crezi, intreaba-ti parintii ce isi amintesc din copilarie si in top 3 raspunsuri probabil ca va fi parfumul unei persoane dragi.

Varsta la care e bine sa ne dam cu parfum este mai mult o conventie, decat o regula. In general copiii incep sa foloseasca parfumuri frecvent in jurul varstei de 12-13 ani, cand probabil si primesc primul lor parfum. Acest lucru coincide, in general, cu intrarea in adolescenta, cand interesul pentru astfel de lucruri creste; fetele, in mod special, incep sa devina tot mai interesate de cosmetice, frumusete si de definirea personalitatii, dar nici baietii nu sunt deloc neglijenti cu aceste aspecte.

Folosirea parfumului este o chestiune de preferinta personala

Acesta poate fi folosit zi de zi sau la ocazii speciale, insa nu trebuie niciodata sa inlocuiasca rutina de igiena personala. Folosirea unui parfum fara sa fi facut in prealabil un dus nu este deloc indicata. Combinatia dintre un parfum si un usor iz de transpiratie este una al carei efect poate fi neplacut. De asemenea, parfumul nu va inlocui niciodata apa si sapunul si in niciun caz nu trebuie folosit in cantitati prea mari.

Cum este bine sa te dai cu parfum

Atunci cand incepi sa folosesti parfum, fie ca il ai pe al tau, personal, fie ca folosesti unul de la parinti, trebuie sa stii cum sa il aplici, pentru un efect optim.

Aplica un „puf” sau doua in zona gatului sau in spatele urechilor. Cum sa identifici zonele ideale? Apasa usor cu un deget locul in care simti pulsul cel mai puternic. Este valabil si pentru incheieturile mainilor.

Acolo unde pulsul se simte mai puternic, aroma va rezista cel mai mult, pentru ca sunt zone calde, de unde parfumul va fi emanat treptat.

Cand va dati cu parfum, lasati-l sa se usuce natural, nu frecati zona, pentru ca acest obicei ii scade rezistenta.

Cum alegi parfumul potrivit

Cand primesti un parfum poti doar sa decizi daca iti place sau nu. Dar daca trebuie sa iti alegi parfumul, alege-l pe cel care crezi ca iti completeaza personalitatea. Nici macar nu trebuie sa te gandesti prea mult la asta, ci sa te ghidezi dupa simturi: daca descoperi o aroma care iti place pe loc, probabil este cea pe care o cauti, pentru ca aici este vorba, pur si simplu, de instinct.

Foloseste testere pentru a vedea daca iti place cum miroase un parfum pe pielea ta, si nu acele cartonase speciale. Ca un pont, acelasi parfum poate sa aiba un miros diferit pe doua persoane diferite, pentru ca este vorba de pH-ul si particularitatile fiecareia.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Pana la ce varsta e bine sa stai cu parintii?
Cat de mult sa cred in zodiac?
Cate dulciuri e bine sa mananc intr-o zi?
De ce sucurile acidulate nu sunt bune?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceasi atitudine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Petroleum este un cuvant de origine romana care provine din "oleum petrae" = ulei de piatra, denumire pe care romanii au preluat-o de la egipteni. Acestia au descoperit petrol la suprafata in regiunea muntilor Golfului Suez. Se presupune ca in antichtate romanii foloseau petrolul ca lubrifiant la osiile carelor romane. In timpul Bizantului petrolul era parte componenta a focului grecesc - o arma temuta in luptele navale de odinioara.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula catre mama lui:
-Mama sa stii ca esti o femeie norocoasa.
-De ce?
-Nu mai trebuie sa imi cumperi carti noi la anu`.

› vrei mai mult