Cat de mult sa cred in zodiac?

2 august 2022, 11:36

Zodiac

Indiferent cati ani ai, daca esti destul de mare sa citesti asta probabil ai si ascultat sau citit macar o data horoscopul. Pe unii ii intereseaza horoscopul zilnic, altii cauta previziuni astrologice pe perioade mai lungi, compatibilitati intre zodii, caracteristicile zodiilor. Dar cat de mult ar trebui sa crezi in zodiac?

Ce este zodiacul

Zodiacul este reprezentat de un numar de 12 constelatii aflate in jurul Pamantului, prin dreptul carora Soarele trece pentru cel putin o luna pe an. Pasionatii de astronomie si astrologie au observat de-a lungul timpului aceste miscari ciclice, au notat lucrurile care au observat ca se intampla si asa s-au nascut previziunile astrologice. In Romania cei interesati de horoscop urmaresc zodiacul european, care imparte anul in 12 zodii. Anul astrologic incepe mereu dupa Echinoctiul de primavara, iar cele 12 semne ale zodiacului european sunt Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti.

Alte zodiace populare sunt cel chinezesc, cel indian, cel arboricol, ca sa numim cateva dintre ele.

Cat de mult ar trebui sa crezi in zodiac

Este o alegere personala daca iti urmaresti horoscopul si crezi in previziunile astrologilor sau nu. Unii spun ca a-ti indrepta atentia spre astre si previziunile astrologilor vine din nevoia de ceva in care sa crezi, de a avea, poate, o „scuza” pentru anumite lucruri. Poate ai auzit deja de multe ori ca lumea da vina pe Mercur retrograd pentru multe lucruri care nu functioneaza cum ar trebui.

In ultimii ani s-a observat ca generatiile tinere par destul de pasionate de ceea ce le spune zodiacul. Daca este ceva gresit sau nu, nu putem spune noi. Dar astrologii atrag de multe ori atentia asupra faptului ca previziunile sunt una, faptele si deciziile noastre - alta. Ei incearca sa coreleze miscarile planetelor, ceea ce stiu despre ele si felul in care par sa se intample lucrurile dupa un sablon si sa le transforme in previziuni pe care oricine sa le poata intelege.

Unii spun ca astrologia este o stiinta, altii o catalogheaza drept fenomen cultural sau psihologic, dat fiind ca specialistii au observat de-a lungul anilor tendinta oamenilor de a-si indrepta atentia spre horoscop in special in perioade stresante pentru ei, cand au nevoie sa isi explice lucruri sau atunci cand ii intereseaza chestiuni amoroase.

Cat de mult ar trebui sa crezi in zodiac? Atat cat iti face bine si nu incepi sa iti justifici actiuni, decizii, note de la scoala cu „asa au vrut astrele”.

Iti recomandam si articolele de mai jos:

5 semne ca esti dependent de horoscop
Cat de credincios esti in functie de zodie

Iti recomandam sa parcurgi testele de mai jos:

Spune-mi ce zodie esti si-ti spun cum sa faci fata stresului!
Cu ce zodie te potrivesti?
Esti obsedat de zodii?
Cum scapi de stres la scoala in functie de zodie
Ce zodie are sufletul tau pereche?
Cu ce zodie NU te potrivesti?
Ce zodie are creierul tau?
Ce zodie are sufletul tau?
Care sunt partile bune ale zodiei tale?
Care sunt partile rele ale zodiei tale?
Cu ce zodie esti compatibila?
Horoscop. Afla-ti viitorul!

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lorisul este o specie de primata care prefera solitudinea. Este singurul mamifer veninos. Veninul sau este activat prin combinarea unui ulei seretat de glanda brahiala cu saliva. Substanta functioneaza ca o solutie contra parazitilor externi sau a atacurilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bancul cu pensia sau cam asa arata situatia din Romania de
azi, e de de-a rasul-plansul:

FIULE, DA-MI NISTE BANI DIN PENSIA TA, TI-I INAPOIEZ CAND
IES LA PENSIE!

Tatal are 62 de ani, e inginer si asteapta momentul pensionarii.
Fiul are 42 de ani, e politist si a iesit la pensie de
curand.
Tatal va avea 42 de ani de munca si o pensie in jur de 1.200 de
lei.
Fiul s-a oprit la 20 ani de munca si are o pensie de 8.500
de lei.
Tatal a muncit de 2,1 ori mai mult.
Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare.
Deocamdata, tatal merge la uzina. Cand ajunge acasa, istovit, il intampina fiul, odihnit:

-Ce sa-ti fac, batrane, daca ti-a placut munca?!

› vrei mai mult