De ce trebuie sa daruim flori?

7 martie 2022, 15:41

flori

O floare, un buchet sau un ghiveci cu flori este nelipsit de langa cadoul pentru o zi de nastere sau onomastica, de 1 Martie sau 8 Martie. Dar pana la urma de ce daruim flori?

A oferi flori cuiva, cu sau fara un motiv special, este un obicei prezent in toate culturile si un gest frumos O floare poate face cuiva ziua mai frumoasa, poate transmite un mesaj subtil, in functie de alegere si de culoare.

Florile oferite cuiva comunica emotii: dragoste, veselie, afectiune, simpatie, apreciere si chiar parere de rau.

A darui flori inseamna sa faci o bucurie cuiva. Dovada o reprezinta zambetul persoanei care le primeste si felul in care i se lumineaza chipul, pentru ca si o singura floare are acest „dar” special.

Florile pot fi si o amintire draga. Un buchet deosebit poate fi pastrat si dupa ce florile s-au uscat si poate fi folosit ca decoratiune, iar un ghiveci cu o floare perena va aminti mereu de ocazia si persoana care l-a daruit.

Florile sunt si un cadou personal, dar si o salvare in momente de lipsa de inspiratie, atunci cand vrei sa feliciti pe cineva sau sa multumesti cuiva, ori a ii arati admiratie si pretuire.

Semnificatia florilor pe care le daruim

Cand vrei sa faci cuiva o surpriza placuta, florile sunt cel mai comun si, totodata, deosebit, mod de a-ti atinge scopul.

Florile au semnificatia lor, iar culoarea florilor spune si ea ceva despre intentiile persoanei care le ofera.

Orhideele si lalelele sunt florile perfecte pentru a-ti arata aprecierea pentru o mama, o bunica sau o profesoara ori invatatoare. Daca ti se pare ca trandafirii sunt mai apreciati, opteaza pentru cei roz sau galbeni, atunci cand vrei sa multumesti cuiva pentru ca iti este aproape.

Cand vrei sa feliciti pe cineva sau sa ii imbunatatesti starea de spirit, ai o multime de optiuni. Trandafirul galben este un simbol al prieteniei. Irisul simbolizeaza speranta si admiratia, iar crinul si gerbera sunt potrivite pentru a marca momente speciale.

Un baiat care place o fata si vrea sa ii atraga atentia, poate sa ii ofere o floare care sa ii transmita mesajul. Fie ca o faci de 1 sau 8 Martie, fie ca esti mai curajos si i-o oferi fara vreun motiv special, este bine ca floarea sa fie rosie (trandafir, garoafa, lalea); daca esti mai timid, poti alege flori roz, care sunt la fel de frumoase.

flori

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. De cand n-ai mai alergat?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pe trunchiul arborelui de cacao cresc fructele din care se prepara delicioasa ciocolata.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un copilas de vreo zece ani se plimba printre rafturile unui magazin alimentar, cu un cos in care pusese doar niste paine.
Cand l-a vazut casiera, avand inima buna, i-a dat gratis o ciocolata:
- Uite, ia si ciocolata asta, din partea mea. Asa, cum se spune cand primesti ceva?
Copilul raspunse:
- Mai am acasa trei fratiori...

› vrei mai mult