De ce e bine sa ai un animal de companie cand esti copil

5 august 2022, 11:29

De ce e bine sa ai un animal de companie cand esti copil?

Iti plac animalele, dar nu stii daca te-ai descurca daca ai avea unul? Stii deja ce animal vrei, dar nu stii cum sa iti convingi parintii? Hai sa iti spunem de ce e bine sa ai un animal de companie cand esti copil si poate te ajutam sa iti faci curaj.

A avea un animal de companie are o multime de beneficii pentru un copil. Alaturi de prietenul tau necuvantator vei aduna amintiri dintre cele mai frumoase, care te vor insoti toata viata. Pentru ca e ceva cu adevarat special in relatiile dintre copii si animalele lor, fie ca vorbim de catei, pisici, iepuri, porcusori de guinea sau orice alt prieten cu blana sau fara, cu 2 sau 4 picioare.

Copilul care are animal este mai sanatos

Desi unii ar crede ca este invers, prezenta unui animal in casa ne face mai sanatosi. Exista studii, daca nu ne crezi! Expunerea la alergenii din blana cainilor si pisicilor ne ajuta sa dezvoltam imunitate.

Apoi, atunci cand ai un animal probabil faci mai multa miscare, pentru ca el trebuie plimbat, are nevoie de joaca si atentie. Iar miscarea este sanatate curata!

Copilul care are un animal invata mai usor empatia

A interactiona cu un animal care, la un oarecare nivel, depinde de tine te invata sa fii mai atent la nevoile altora. Asa cum stii ca pisica sau catelul tau are nevoie de iubire si ingrijire, are nevoie de prietenia ta, la fel au si alti copii sau chiar oamenii mari. Vei invata, astfel, sa te gandesti si la nevoile celorlalti, iar asta este un bonus important in viata.

In plus, daca poti sa fii prieten cu un animalut vei invata sa socializezi mai usor si cu alti copii; ca sa nu mai vorbim de faptul ca multi alti copii vor fi interesati sa petreaca timp impreuna cu tine si prietenul tau blanos. Tu vei capata incredere in tine pentru ca vei avea un prieten care doar te iubeste, in loc sa te critice, fie ca ii povestesti lucruri, fie ca ii citesti, fie ca va jucati impreuna.

Un animal de companie poate fi un element de legatura intre membrii familiei pentru ca va face pe toti atenti la acelasi lucru; cu un caine puteti merge impreuna in parc sau in drumetii, cu o pisica va veti juca toti odata, un papagal va zbura de la unul la altul, distragandu-va atentia de la orice v-ar putea imputina timpul petrecut impreuna.

Un animal de companie te invata sa fii responsabil

Cu siguranta parintii iti vor spune, daca vrei un animal, ca acesta nu este o jucarie, ci o fiinta care are nevoie de grija si atentie. Un catel va trebui hranit si plimbat regulat, o pisica are nevoie de ingrijire, hrana si curatenie in litiera, o pasare trebuie sa aiba colivia igienizata periodic si va trebui sa te ocupi sa aiba mereu mancare si apa. Chiar si un peste trebuie ingrijit cu atentie. Prin urmare, orice animal de companie are nevoie de un prieten responsabil: de tine! Si te va rasplati cu dragoste neconditionata, oferindu-ti liniste si confort atunci cand vei avea cea mai mare nevoie si, uneori, daca esti suficient de atent, lectii de viata despre devotament si atasament, loialitate si intelegere.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Cum imi conving parintii sa adoptam un animal?
Cum sa i convingeti pe parinti sa va lase sa pastrati un caine sau o pisica
Cele mai ciudate animale de companie
Top 10 cele mai frumoase gradini zoologice
Top cele mai neobisnuite animale
Ce inseamna animale pe cale de disparitie?
Persoanele care au animale de companie - mai prietenoase decat cele care nu au

Iti recomandam sa parcurgi si testele cu animale de companie de mai jos:

Te porti frumos cu animalul tau de companie?
Testul animalelor domestice
Chinchilla
Testul cateilor
Cat la suta esti dependent de animale?
Te pricepi la rase de pisici?
Adopta un catee!
Te pricepi la rase de caini?
Ce fel de animal ar trebui sa-ti cumperi?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

A fost o perioada cand se vindeau anual in lume aproximativ 2,5 miliarde de CD-uri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sigur ca vorbesc uneori cu mine insumi! Din cand in cand mai am nevoie si de sfaturile unui expert.

› vrei mai mult