Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un om mascat cu pusca intro banca: "nu vreau bani, vreau sa vi-i imprumutati unii la altii!

› vrei mai mult

Cultura generala

Digasterul (Digaster giganteus) sunt acei viermi uriasi din Australia, care traiesc in solurile din sudul Statului Victoria si in Queensland. Asemanatori cu ramele, ei ating insa o lungime de 3m, o grosime de 5 cm si cantaresc 500-800 g. Ei sunt declarati monumente ale naturii, fiind ocrititi prin legi speciale. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Persoanele care au animale de companie - mai prietenoase decat cele care nu au

27 Mai 2011

Persoanele care au animale de companie - mai prietenoase decat cele care nu au

Boomerang, canalul de televiziune dedicat desenelor animate clasice precum Scooby-Doo, Tom si Jerry, Looney Tunes sau Pantera Roz, a anuntat rezultatele unui sondaj de opinie privind atitudinea romanilor fata de animalele de companie.


Cei mai multi dintre respondenti (37, 3 %) sunt de parere ca persoanele care au animale de companie sunt mai prietenoase decat cele care nu au. Un procent important, 34, 6%, considera ca o persoana nu este neaparat mai prietenoasa doar pentru ca are un animal. Aproape jumatate dintre respondenti (49, 1%) recunosc ca, daca ar putea tine un caine in casa, ar cumpara unul de rasa, indiferent de pret, in loc sa adopte unul de la adapost (24, 7%). In acelasi timp, 62, 8 % dintre cei care au raspuns la sondaj spun ca intotdeauna curata dupa animalul de companie, daca acesta isi face nevoile intr-un loc public. 26, 4 % recunosc ca nu curata pentru ca nimeni nu o face.


Sondajul a fost realizat in cadul campaniei “Premiile Boomerang pentru cele mai iubite animale”, care cuprinde un concurs si un eveniment, ambele dedicate copiilor care indragesc animalele. Acestia pot incarca poze cu animalele lor de companie pe www.boomerang-tv.ro intr-o serie de categorii, precum Cel mai amuzant – Premiul Bugs Bunny, Cel mai lacom - Premiul Garfield etc. Premiile vor fi acordate la evenimentul Boomerang care va avea loc pe 4 iunie 2011, intre 12:00 si 16:00, in Parcul Copiilor din Bucuresti (intrarea din Calea Vacaresti).

Rugata sa comenteze rezultatele sondajului, Marcela Pisla, presedinta asociatiei Cutu, Cutu, spune: „Sunt multe motive pentru care romanii ar trebui sa ia in considerare adoptarea unui caine de la adapostul pentru animale: cainii comunitari sunt la fel de inteligenti – daca nu chiar mai inteligenti decat cei de rasa - isi fac nevoile la rigola, nu pe trotuar, trec strada la lumina verde a semaforului, sunt foarte usor de dresat, sunt mai rezistenti la boli si sunt mult mai recunoscatori decat ceilalti caini.”

Sondajul s-a desfasurat pe site-ul www.HotNews.ro intre 16 si 23 mai 2011 si reflecta atitudinea a peste 1.700 de romani. 


Inapoi la lista de stiri