Ce poti face cand prietenii au secrete

7 aprilie 2022, 12:55

Prieteni

Secretele pot fi un liant intre prieteni, dar tot ele pot sa si destrame o legatura, atunci cand unul are secrete fata de celalalt.

Cand prietenul tau incepe sa aiba secrete este normal sa te intrebi daca si-a pierdut cumva increderea in tine, daca ai gresit cu ceva fata de el ori daca mai sunteti atat de buni prieteni pe cat credeai.

Semne ca un prieten are secrete fata de tine:

• ai auzit vorbindu-se despre lucruri pe care nu le-ai aflat altfel;

• prietenul tau este neobisnuit de tacut;

• prietenul tau te evita;

• prietenul tau evita sa te intalnesti cu alti prieteni de-ai sai sau cu familia lui.

De ce apar secretele intre prieteni

In general, intr-o prietenie doi oameni isi impartasesc unul altuia secrete, ca forma de incredere, insa uneori apar si secretele tinute unul fata de altul.

Un prieten ii poate ascunde celuilalt ceva din diferite motive:

• vrea sa ii faca o surpriza (ceea ce este un secret bun);

• nu stie daca ar fi bine sau nu sa ii spuna ceva ce stie;

• se teme ca l-ar supara pe celalalt;

• ii este rusine cu secretul sau;

• nu mai are incredere sa ii impartaseasca secretele;

• altcineva l-a rugat sa pastreze un secret fata de alte persoane si nu vrea sa ii tradeze increderea.

Secretele impartasite intre prieteni sunt un fel de liant intre cei doi, insa pot functiona si invers. Cand stii anumite lucruri despre prietenii tai inseamna ca au avut multa incredere in tine. Cand, dintr-o data, inceteaza sa iti mai impartaseasca secrete poate ca si-au pierdut increderea sau poate ca nu au suficienta incredere in ei pentru a-ti spune anumite lucruri.

Inainte sa te superi ca prietenul tau are secrete fata de tine, incearca sa afli ce se afla in spatele lor. Pentru ca sunt lucruri pe care poate chiar nu ti le poate spune, cum ar fi ganduri negative despre cineva din familia ta sau despre alti prieteni, care ar putea crea probleme intre voi.

Uneori secretele sunt lucruri despre care pur si simplu nu poti vorbi, asa ca incearca sa afli daca il supara ceva pe prietenul tau, inainte de a decide ca nu mai puteti fi prieteni. Poate ca si tu ai lucruri despre care nu ai vorbit cu prietenul tau bun, doar pentru ca nu ai stiut cum sa deschizi discutia.

Nu orice secret poate fi impartasit cu usurinta cu altcineva si uneori poate este nevoie de timp pentru a avea suficient de multa incredere ca sa incredintezi o taina altei persoane, fie si un bun prieten.

Ce faci cad simti ca prietenul tau are secrete

Un bun prieten trebuie sa vina mereu in ajutorul celuilalt. Asa ca inainte sa te superi ca prietenul tau are un secret fata de tine, intreaba-te daca il poti ajuta in vreun fel.

Daca are fata de tine un secret pe care afli ca l-a spus altcuiva, poti fi un bun prieten si, in loc sa te superi, sa te gandesti ca poate un alt prieten s-a dovedit mai de incredere sau pur si simplu mai empatic. Pe de alta parte, un secret pe care l-ai aflat de la altcineva decat de la prietenul tau nu mai este, deja, un secret; si poate prietenul respectiv ar trebui sa stie asta.

Cand nu intelegi de ce prietenul tau bun a inceput sa aiba secrete fata de tine ar fi bine sa il intrebi direct ce se intampla, decat sa iti faci singur scenarii. O discutie deschisa v-ar putea salva prietenia si v-ar putea ajuta sa intelegeti mai bine lucruri despre voi si despre cum functioneaza, de fapt, secretele intre prieteni.

Citeste si Cum pot sa imi fac prieteni la scoala

 Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Toti ursii polari sunt stangaci.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Soacra vine acasa si spune: Astazi am fost la coafor.
Ginerele: Si nu era deschis?

› vrei mai mult