Ce inseamna Valentine's Day?

15 februarie 2022, 10:48

Ziua indragostitilor

Este o adevarata nebunie cu Valentine's Day. Chiar si stirile dezbat aceasta sarbatoare. Dar ce inseamna de fapt Valentine's Day?

Valentine's Day se sarbatoreste in fiecare an pe 14 februarie si este Ziua Indragostitilor. Am aflat ca nici macar nu trebuie sa fii mare ca sa sarbatoresti! Daca ai o prietena sau un prieten la care tii mai mult, cu care te gandesti ca te-ai putea casatori cand o sa cresteti amandoi, te poti considera indragostit, nu? Chiar daca oamenii mari ar spune ca esti prea mic pentru asta.

Joc de Valentine's Day

Valentine's Day, ziua in care invatam despre iubire

Ziua Indragostitilor este o sarbatoare care celebreaza iubirea in toate formele ei. Cei mai multi isi fac daruri cu inimioare pe ele, fie ca e vorba de o jucarie de plus sau de un obiect scump. Dar nu este totul doar despre cadouri si lucuri care sa simbolizeze iubirea.

Cum poti sarbatori Valentine's Day desi esti copil

Poate mai ai mult pana sa te indragostesti pentru prima oara, dar nu inseamna ca nu poti participa la sarbatoarea iubirii.

Scrie-le parintilor sau fratilor biletele cu „Te iubesc”, confectioneaza inimioare colorate din hartie, pe care le poti da celor dragi. Poate acum esti prea mic pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor, dar nu inseamna ca nu poti sarbatori iubirea in forma ei pura: a fi un fiu bun sau o fiica buna, un frate sau o sora minunata, un prieten bun.

Ce spune legenda Sfantului Valentin

Ca orice sarbatoare importanta, si aceasta a pornit de la o legenda. Eroul ei este un preot crestin pe nume Valentin, care a aparat dreptul oamenilor la iubire si casatorie. Aceste preot casatorea pe ascuns cupluri in vremea imparatului Roman Claudiu al II-lea, care interzisese mariajele pentru ca barbatii romani sa poata fi soldati puternici, in loc sa se gandeasca la sotii si familii. Cand barbatii din Roma au inceput sa refuze sa mai mearga la lupta, imparatul Claudiu al II-lea a interzis prin lege casatoriile. Preotul Valentin, insa, credea cu tarie ca dreptul oamenilor la iubire si casatorie era dat de Dumnezeu, asa ca a inceput sa casatoreasca oamenii in locuri secrete, in care nu puteau fi gasiti de imparat si pedepsiti.

Totusi, vestea preotului cel bun, aparator al iubirii, a circulat rapid, iar el a fost arestat de Claudiu al II-lea. Personalitatea si inteligenta lui Valentin au fost chiar apreciate de imparat, care a crezut, insa, ca ele ar avea mai mare valoare daca preotul are renunta la crestinism si ar deveni soldat.

Preotul nu s-a dezis de credinta sa si a fost incarcerat si condamnat la moarte, el fiind executat intr-o zi de 14 februarie. Obiceiul scrisorilor si mesajelor de Sfantul Valentin vine de la faptul ca preotul, inainte de a fi executat, le-a trimis prietenilor sai mesaje de adio, toate fiind incheiate cu „Adu-ti aminte de al tau Valentin”.

Citeste si alte articole:

Ce este Dragobetele?
Ce inseamna gesturile frumoase pentru cei dragi?
Ce inseamna daca imi place culoarea roz?
Ce inseamna sa fii norocos, ce este norocul?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

La 13 martie 1930 Clyde W. Tombaugh anunta descoperirea corpului ceresc Pluto.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stiti de ce nu fac oltenii SIDA?
Pentru ca are si virusul mandria lui!:)))

› vrei mai mult