Ce inseamna gesturile frumoase pentru cei dragi?

7 septembrie 2022, 09:39

Ce inseamna gesturile frumoase pentru cei dragi?

Oamenii dragi sunt foarte importanti in viata noastra si este bine sa le aratam din cand in cand cat de mult ii apreciem. Iar gesturile frumoase sunt cea mai buna dovada de iubire si cel mai frumos mod de a spune „multumesc”.

Fie ca vorbim despre un prieten bun, fie despre cineva din familie, a face un gest frumos este ca si cum ai uda o floare: relatia dintre voi se va hrani si va deveni si mai puternica.

De ce este nevoie de gesturi frumoase

Gesturile frumoase spun „multumesc”, „te iubesc”, „esti important/a pentru mine” in locul vorbelor. Desigur ca nu trebuie sa le inlocuiasca, dar le pot intari atunci cand este nevoie.

A fi un om bun se invata in timp si asta se datoreaza de cele mai multe ori relatiei cu cei dragi. Ei sunt primii care sunt buni cu tine, de la care inveti cum sa fii bun la randul tau si cu care poti sa exersezi generozitatea, loialitatea, rabdarea, respectul. Cei dragi sunt primii cu care imparti si bune, si rele, inaintea prietenilor. Iar un gest frumos facut la vremea lui va poate intari relatia.

Gesturile frumoase nu au nevoie de o ocazie speciala

Sigur ca poti astepta aniversarea cuiva drag pentru a-i face un cadou, a-i oferi o floare sau a-i trimite un mesaj dragut. Dar cele mai apreciate gesturi frumoase sunt cele care vin fara vreun motiv special.

A oferi cuiva un cadou simbolic sau ceva ce stiai ca isi doreste de mult timp doar pentru ca e marti, sa zicem, va fi o surpriza mai mult decat placuta si ii va arata cat de mult tii la el/ea.

A te bucura cu cei dragi pentru realizarile pe care le au le arata ca esti acolo, asa cum si ei sunt acolo pentru tine.

A prepara ceva de mancare, fie un sandvis, fie o reteta simpla de paste cand stii ca i-ar prinde bine sau pur si simplu pentru ca asa ai vrut este un fel de a spune „vreau sa petrecem timp impreuna cat timp mancam”.

A-i spune cuiva drag ce apreciezi la el fara sa fie vreun moment special este ceva la care cu siguranta nu se va astepta si care ii va provoca emotie si bucurie.

Ajuta-i pe cei dragi de cate ori ai ocazia. E un gest frumos care va avea ca rezultat terminarea unui task mult mai rapid si, apoi, ocazia de a petrece timp impreuna.

Organizeaza seri sau zile in care sa va puteti distra impreuna. Chiar daca vorbim de parinti extrem de ocupati, nu vor avea de ales si vor trebui sa se opreasca din ceea ce au de facut pentru a se bucura impreuna cu tine de ceea ce ai pregatit.

Adu-i o floare mamei, bunicii sau unei matusi speciale si fara sa fie ziua ei. Zambetul de pe chipul sau va fi mai larg ca niciodata si, daca asculti cu atentie, probabil ii vei auzi inima cum salta in piept de bucurie.

Dragostea nu are nevoie de cuvinte mari, ci tocmai de astfel de gesturi mici, dar de o frumusete aparte. Si cei dragi le merita cu siguranta!

Citeste si articolul de mai jos: 

Ce lucruri frumoase pot face pentru prietenii mei?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Statuia lui Zeus din Olympia a fost construita in anul 435 i.Hr.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Animalele pun intrebari lui Dumnezeu. Intreaba elefantul:
- Eu de ce am pielea asa groasa?
- Ca sa te apere de toate, de exemplu nici tantarul nu te poate pisca.
Intreaba girafa:
- Eu de ce am gitul asa de lung?
- Asa ajungi si frunzele care se afla la mare inaltime.
Gaina nervoasa:
- Nici nu incerca sa-mi explici, ori oul il faci mai mic, ori gaura mai mare

› vrei mai mult