Ce ar trebui sa contina kitul pentru cutremur

14 februarie 2023, 16:36

Kit Cutremur

Cutremurele pot provoca unele dintre cele mai mari dezastre si pot lua o multime de vieti omenesti, cum a fost in Turcia, unde un seism major a facut foarte multe cladiri sa se prabuseasca, iar sub daramaturi au fost prinsi zeci de mii de oameni. Chiar daca esti doar un copil, lucrurile astea te pun pe ganduri. Chiar daca stii ce trebuie sa faci in caz de cutremur pentru a ramane in siguranta, uneori poate sa nu fie suficient. De aceea ni se recomanda sa avem un kit pentru cutremur in casa (parintii ar putea sa pastreze cate unul si in masina, pentru orice eventualitate).

Daca iti este teama de cutremure, convinge-ti parintii sa puneti la punct o astfel de trusa de urgenta pentru cutremure sau alte dezastre ce s-ar putea produce. Chiar daca scopul ei nu te duce cu gandul la ceva placut, o puteti face impreuna, ceea ce ar fi o activitate de familie importanta pentru fiecare dintre voi.

Ce trebuie sa contina kitul pentru cutremur

In primul rand, acest kit nu ar trebui sa fie unul foarte mare, ca sa poata fi carat cu usurinta in caz de urgenta. Puteti avea unul principal, pentru toata familia, iar pe langa acesta fiecare dintre voi poate avea pregatit un rucsac de urgenta, cu strictul necesar, caruia sa ii faceti „update” din cand in cand.

In kitul de urgenta pentru cutremur punem:

• Trusa de prim ajutor (bandaj tifon, bandaj elastic, plasturi, tifon steril, leucoplast, alcool sanitar, betadina, foarfeca, garou, penseta, manusi sterile, masti de protectie, ace de siguranta, servetele umede dezinfectante)

• Medicamente (analgezice, antialergice, antitermice, antispastice, antibiotice)

• Produse de igiena (sapun, dezinfectant, hartie igienica, servetele umede, periute si pasta de dinti, pieptan)

• Apa si alimente neperisabile (conserve, biscuiti, supe instant)

• Patura/sac de dormit

• Chibrituri, bricheta, briceag, fluier.

• Lanterna cu baterii, radio portabil.

• Baterii de rezerva / baterie externa pentru smartphone.

• Bani si acte indispensabile.

Fiecare membru al familiei poate avea un rucsac de urgenta personal

Rucsacul de urgenta personal poate sa contina, pe langa o parte dintre cele de mai sus, haine de schimb, lenjerie de corp si incaltaminte rezistenta. Atentie, insa! In cazul obiectelor vestimentare si de incaltaminte trebuie facuta o verificare periodica, pentru ca ele sa fie potrivite.

In rucsacul de urgenta puteti pune si o pelerina de ploaie, o pernuta gonflabila, un carnetel, pix/carioca, medicamente de rezerva indispensabile pentru eventuale afectiuni cronice.

Kitul de urgenta si rucsacurile personale de urgenta pentru cutremur trebuie sa se afle intr-un loc usor accesibil si verificate periodic, pentru ca unele produse sa nu expire.

Citeste si Ce ar trebui sa stim despre variola maimutei?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cascada Niagara a inghetat complet in iarna anului 1932.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La Radio Erevan:
- Sotia mea conduce de sapte ani fara sa fi avut nici un accident. Ce ar mai trebui sa o invat?
- Ar trebui sa o mai invatati cum se intra in viteza a doua.

› vrei mai mult