11 lucruri pe care nu le stiai despre DC Comics

21 noiembrie 2022, 11:35

DC Comics

Filmele, animatiile si benzile desenate cu supereroi vor fi mereu populare, iar unii dintre cei mai importanti se afla in „curtea” celor de la DC Comics. Aceste personaje fantastice castiga rapid inimile fanilor de toate varstele, iar unii au chiar si „baieti rai” preferati. Dar stiai ca unii eroi DC Comics au trecut prin adevarate metamorfoze de-a lungul timpului? Si chiar DC Comics pe care il stim azi cu totii a avut un start diferit.

DC Comics inseamna de fapt Detective Comics, dar in 1930, cand a luat fiinta, se numea National Allied Publications. De la Superman, primul supererou care a devenit popular, pana la cei mai noi membri ai „gastii”, cum ar fi Harley Quinn, DC a dat lumii unele dintre cele mai recognoscibile personaje, fie ele pozitive sau negative. Iata cateva lucruri mai putin cunoscute despre DC si super eroii sai!

Wonder Woman s-a numit initial Suprema

Generatii intregi au crescut cu Wonder Woman. Unii o cunosc drept Femeia Fantastica, numele ei fiind tradus. Cert este ca personajul a fost fantezia multor fete si multor baieti de-a ungul anilor. Suprema s-a „nascut” in februarie 1941, dupa ce benzile desenate pentru copii fusesera aspru criticate de un psiholog faimos, dr. William Moulton Marston, inventatorul detectorului de minciuni.

Acesta spunea ca benzile desenate aveau un impact negativ asupra copiilor si, dupa ce a fost angajat de Charlie Gaines, cel care publica Superman, solutia identificata a fost crearea unei femei supererou. Tot Marston a fost cel care a creat-o pe Suprema, Femeia Fanastica, rebotezata drept Wonder Woman pentru ca Suprema era prea asemanator cu Superman.

Wonder Woman trebuia sa formeze un cuplu cu Green Lantern

Inainte de a fi super prietena cu Superman, Wonder Woman a avut o legatura cu Batman. Producatorii s-au gandit sa o cupleze apoi cu Green Lantern, insa draftul povestii lor de iubire a ramas la sertar pentru simplul motiv ca aceeasi idee de cuplu a fost sugerata apoi de un fan, intr-o scrisoare. Din motive legale privind drepturile de autor, DC a renuntat la idee.

Adam West nu a fost primul Batman din cinematografie

Contrar a ceea ce se stia pana acum, ca Adam West a fost primul actor care l-a jucat pe Batman, in 1966, cu doi ani inainte de lansarea „Batman: The Movie”, Andy Warhol l-a intruchipat pe Cavalerul cu pelerina in filmul Batman/Dracula. Putini stiu, insa, de aceasta pelicula, pentru ca filmul a rulat doar in underground, in lisa aprobarii celor de la DC de a folosi personajul.

Joker si Harley Quinn trebuiau sa fie personaje episodice

Azi nu poti vorbi despre Batman fara sa te gandesti automat si la Joker. Initial, insa, ucigasul psihopat cu parul verde si cu un ranjet infricosator ar fi trebuit sa aiba o aparitie episodica. Creatorul Bob Kane nu planuia sa il readuca in peisaj dupa prima aparitie in Batman #1, din 1940, si chiar s-a certat cu Bill Finger, scriitorul studioului, din cauza lui, pentru ca il considera „prea clovn”.

Editorul de carte Whitney Ellsworth a vazut insa potentialul pe care il avea Joker si l-a convins pe Kane sa ii mai dea o sansa. Rezultatul: personajul este poate cel mai iubit „bad guy” din istoria DC.

Si Harley Quinn, cu care Joker ba se iubeste, ba se uraste, ar fi trebuit sa aiba aceeasi soarta a personajului episodic, insa aprecierea de care s-a bucurat in randul publicului i-a facut pe producatori sa se razgandeasca.

Initial, Batman era blond

Multi supereroi si-au schimbat look-ul de-a lungul anilor, insa au pastrat trasaturi emblematice. Este si cazul lui Batman, care si-a pastrat pelerina neagra si masca sa cu urechi ascutite de-a lungul celor 107 ani, dar a trecut prin multe alte schimbari.

Costumul lui este acum negru, dupa ce a mai fost albastru si chiar rosu, in primele schite realizate de Bob Kane. Tot atunci, Batman era blond si look-ul lui semana mai mult cu cel al lui Robin pe care il stim azi.

Superman a fost si britanic, si ucrainean

Toata lumea stie povestea lui Superman ca fiind supereroul american suprem si care traieste sub numele de Clark Kent, crescut la o ferma din Kansas, unde s-a prabusit naveta menita sa il duca pe fiul lui Kal El la loc sigur.

Doar ca intr-o poveste reinterpretata, publicata in 2004 sub egida DC Comics, in cadrul seriei Elseworlds, si scrisa de John Cleese, Clark Kent nu exista. Locul lui a fost luat de Colin Clark, care a crescut la o ferma din Marea Britanie si s-a indragostit de o fata numita Louisa Layne-Ferret, care scria la Daily Smear.

In 2003, tot in cadrul seriei Elseworlds, a fost publicata o carte in trei numere cu un Superman crescut in Uniunea Sovietica, dupa ce s-a prabusit la o ferma din Ucraina. In Superman: Red Son, numele real al supereroului este secret de stat, el nu lupta pentru „adevar, dreptate si calea americana”, ci era „campionul muncitorilor de rand, care ducea o lupta neobosita pentru Stalin, socialism si extinderea internationala a Pactului de la Varsovia”.

Initial, Superman nu putea sa zboare

Acum il stim pe Superman ca un super erou care brazda cerul in costumul sau albastru cu rosu, cu S-ul mare pe piept si cu pelerina sa rosie. La primele sale aparitii, insa, el nu putea zbura, ci doar sarea pste cladiri inalte dintr-un singur pas. Abia in 1940 animatorii au cerut sa ii fie atribuita aceasta super putere a zborului, pentru ca ilustrarea salturilor repetate dura prea mult si era prea migaloasa. In plus, acestia considerau ca Superman arata „stupid”.

De ce nu il recunostea nimeni pe Superman cand era deghizat in Clark Kent

O simpla pereche de ochelari nu iti poate schimba infatisarea intr-atat, incat sa nu te mai recunoasca nimeni. Si atunci cum de nu s-a prins nimeni ca jurnalistul Clark Kent era, de fapt, Superman? Multe glume s-au facut pe subiect, pana cand, in episodul Superman #330 „The Master Mesmerizer of Metropolis”, fenomenul a fost explicat.

Clark Kent purta ochelari facuti din plexiglas de pe Krypton, de la naveta care l-a adus pe Pamant. Tehnologia il ajuta sa proiecteze in subconstientul celor din jur o imagine complet diferita de infatisarea sa. In plus, Superman avea abilitatea de a-si comprima coloana vertebrala, parand astfel mult mai scund cand se dadea drept Clark Kent.

Stan Lee a plecat de la Marvel la DC

Stan Lee este asociat cu Marvel si supereroii lor, a avut aparitii fulger in toate filmele cu supereroi din ultimii ani dinainte de a deceda, insa putini isi amintesc ca el a parasit la un moment dat universul Marvel si ca in acea perioada, la sfarsitul anilor 1990, a mers sa lucreze pentru cei de la DC Comics. Atunci el a creat propriile versiuni ale unor personaje populare, aratand tuturor cum ar fi scris el povestile in seria Just Imagine, aparuta in 2001. In cele 13 numere ale seriei, Lee a reinterpretat personajele Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Aquaman, Catwoman, membrii Justice League, Shazam, Robin si chiar pe Sandman. Superman-ul lui Lee nu zbura, la fel ca originalul creat de Jerry Siegel si Joe Shuster; Batman nu mai era Bruce Wayne in viata reala, ci Wayne Williams, Lee folosind o aliteratie pentru identitatea lui secreta, truc aplicat si personajelor create pentru Marvel, cu scopul de a face numele mai usor de memorat.

Clark Kent apare si in universul Marvel

Clark Kent de la DC era deghizarea lui Superman, insa el apare si in universul Marvel, fara a fi, insa, supererou. Aici el este un simplu reporter, prima sa aparitie fiind in 1976, in X-Men I #98, la o petrecere, chiar alaturi de Lois Lane si Stan Lee. El mai apare de cateva ori de-a lungul anilor, dar putini si-au dat seama de aceasta intrepatrundere.

Poate cele mai vizibile aparitii sunt cea din momentul in care da nas in nas cu Thor la cartierul general al S.H.I.E.L.D. si cea in care danseaza cu She-Hulk la o petrecere, in episodul #325 din Avengers.

Cei mai tari eroi din universul DC au fost a un pas sa ajunga in „tabara” Marvel

In 1984, Marvel domina piata benzilor desenate, iar DC se zbatea sa obtina profituri. Atunci Marvel a fost la un pas sa cumpere cele mai tari personaje DC, dar Jim Galton, presedintele de atunci, a refuzat sa ii „transfere” pe Superman, Wonder Woman, Batman, Green Lantern si alti super eroi deoarece s-a gandit ca nu sunt suficient de buni pentru a aduce profit.

Citeste si articolele cu supereroi de mai jos:

Top 10 filme cu supereroi
Presedintele Marvel anunta 12 proiecte noi pentru faza 5 a Universului Cinematic Marvel

Topul filmelor de la Marvel inainte de Thor: Love and Thunder
Cele mai puternice personaje Marvel
Filmele cu supereroi din 2019, cele mai tari

Iti recomandam sa parcurgi si testele cu supereroi de mai jos:

Cu ce personaj din Avengers Infinity War te identifici?
Din ce film cu supereroi Marvel esti?
Din ce film cu supereroi esti?
Ai putea fi un supererou Avenger?
Recunoaste Mutantii din X Men
Ce personaj din filmul X Men esti?
In ce echipa esti: Captain America sau Iron Man?
Testul fanilor Iron Man
Cat de bine il cunosti pe Wolverine?
Test cu supereroi
Cat de bine il cunosti pe Spiderman?
Testul fanilor Avengers

Ce Avenger (Razbunator) esti?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

In 1934, o rafala de vant a atins viteza de 371km/h, in New Hampshire, USA.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea geografiei:
Sa deschizi "Portile de Fier" cu "Cheile Bicazului

› vrei mai mult