7 lucruri interesante din universul Marvel

20 februarie 2024, 13:03

7 lucruri interesante din universul Marvel

Universul Marvel este plin de personaje captivante si detalii fascinante. Iata 7 dintre ele:

1. De la android la om

Inainte de a fi unul dintre cei mai puternici membri ai Fantastic Four, Human Torch, cunoscut si sub numele de Jonathan Storm, a fost initial conceput drept un android. Transformarea sa intr-un supererou iconic aduce o perspectiva unica asupra evolutiei personajelor in lumea benzilor desenate.

2. Nasterea unui antierou dintr-un costum de supererou

Povestea din spatele personajului Venom este la fel de fascinanta ca si el insusi. Acest antierou sinistru a fost creat dintr-un costum destinat initial pentru Spider-Man, dar care a capatat o poveste proprie si a devenit unul dintre cei mai temuti antagonisti din universul Marvel.

3. Tragedia Capitanului Marvel Original

O alta perspectiva asupra eroismului este prezentata prin povestea Capitanului Marvel original din benzile desenate. Moartea sa tragica din cauza cancerului adauga o nota de realitate si vulnerabilitate intr-un univers dominat de superputeri.

4. Atunci cand afli ca esti noul Spider-Man

Actorul Tom Holland a devenit cunoscut pentru portretizarea lui Spider-Man in filmele Marvel, iar ceea ce putini stiu este ca a aflat ca a fost ales pentru acest rol prin intermediul Instagramului. Marvel a postat o fotografie si a spus: „Intra pe site-ul nostru pentru a afla cine este urmãtorul Om Pãianjen!"

5. Cel mai bogat supererou Marvel

Intr-o lume in care puterea si influenta sunt adesea masurate in resurse materiale, Thor se ridica deasupra tuturor ca fiind cel mai bogat supererou din Universul Marvel. Aceasta perspectiva ne ofera o noua intelegere a bogatiei si responsabilitatii in randul supereroilor.

6. Acces limitat cand nu poti tine un secret

Chiar si actorii din universul Marvel sunt pastrati in intuneric in ceea ce priveste anumite aspecte ale scenariilor. Tom Holland, de exemplu, nu a primit acces complet la scenariul filmului "Infinity War", motivul fiind simplu: actorul nu prea stia, la vremea aceea, sa tina un secret.

7. Cine s-a inspirat de la cine

Universul Marvel si cel al lui Star Wars se intalnesc intr-o conexiune surprinzatoare. Personajul Dr. Doom din benzile desenate Marvel Comics este posibil sa fi servit ca sursa de inspiratie pentru crearea legendarului Darth Vader din seria Star Wars, deoarece sunt multe asemanari ce nu pot fi trecute cu vederea. Prima aparitie a lui Doom s-a intamplat in "Fantastic Four nr. 5"care a fost publicat în 1962, in timp ce introducerea lui Darth Vader din "Star Wars: A New Hope" s-a inregistrat in 1977.

In concluzie, universul Marvel este plin de detalii si conexiuni fascinante, aducand mereu noi elemente si perspective intr-o lume imaginara complexa si captivanta.

Testeaza-ti cunostintele despre ce ai citit mai sus

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Foca elefant atinge 4 tone la proba cantarului. Si-a primit numee datorita nasului asemanator cu o trompa cu care sunt inzestrati masculii. De altfel, masculii sunt cam de 4 ori mai mari decat femelele. Curios la aceste animale este ca in timpul sezonului de imperechere masculii se dueleaza pe plaja, iar invingatorul se bucura de un harem de aproximativ 100 de femele.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Tatal il intreaba pe Paul
-Cand ai pus sunca in frigider, Paul?
-Cand am terminat de mancat.
-Si cand ai terminat de mancat?
-Inainte de a pune sunca in frigider.

› vrei mai mult