Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi simti ca toata lumea este a ta, esti plin/a de multa energie pozitiva. Pe seara, vei avea musafiri, niste rude indepartate pe care nu le-ai mai vazut demult.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

s-a inventat un robot care in china, a prins in 5 minute 100 de hoti , in america in 5 minute 200 de hoti si in romania in 5 minute s-a furat robotul ...:))

› vrei mai mult

Cultura generala

"Y" este litera cu care incep cele mai putine cuvinte in limba romana.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

A doua zi, ce sa-i vaza ochii? Langa dansul in pat, o zana asa de frumoasa, de amutea si nu stiu cine cand o vedea; iara la capetele patului lor sase roabe, una mai frumoasa decat alta. Mai vazu, intr-un colt al camarei, sapte piei de bufnite, aruncate una peste alta. Se mira tata-sau, se mira muma-sa de asa frumusete si gingasie, ce nu mai vazusera de cand erau ei.

Descarca planse de colorat cu Zana zanelor

Ziua de nunta a fratelui celui mai mare viind, se duse si fiul ce mic la nunta, insa singur, caci nu putea sa ia si pe zana, macar ca era sa-i fie logodnica. Cand, se pomeni cu dansa ca se prinde in hora langa dansul. Nu mai putea de bucurie, cand o vazu. Se falea, nene, cat un lucru mare, caci alta ca dansa nu se gasea in toata imparatia lor si a vecinilor. Toti nuntasii ramasera cu ochii bleojditi la dansa. Iar ceilalti fii de imparati si domni cari erau poftiti la nunta dedeau tarcoale roabelor ce venise cu zana, si care de care umbla sa se prinza in hora langa dansele. Si astfel se veselira pana seara. La masa, zana se aseza langa fiul cel mic al imparatului. Mancara si se chefuira pana la miezul noptii. Apoi se dusera fiecare la ale sale.

Fiul cel mic al imparatului se duse in camara lui. Zana dupa dansul. Se culcara si dormira ca niste imparati ce erau ei. Cand se scula dimineata si vazu pieile de bufnita tot acolo, il apuca un cutremur de scarba, aducandu-si aminte de cele ce patise de la dansele. Se facu si nunta fiului de al doilea al imparatului. Fiul cel mic se duse la nunta iarasi singur, si iara se pomeni cu zana ca vine, si nici una, nici alta, top! se prinse langa dansul in hora. Crestea inima intr-insul de bucurie si de fala, mai cu seama cand vedea pe ceilalti fii de imparati si de domni ca le lasa gura apa la toti dupa o asa bucatica. Ei, vorba aluia, in pofida capsunelor, mancau foile. Isi scoteau si ei focul jucand in hora cu roabele zanei. Seara iara se pusera la masa.

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate