Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Reusesti sa termini de citit o carte inceputa mai demult. Deja te gandesti la urmatoarea carte pe doresti sa o citesti.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Doi ardeleni,Ion si Gheorghe, vor sa treaca strada. Ion spune:
-Ma, eu pun pariu cu tine ca trec strada asta intr-o juma'de ora.
-No, ca doar nu esti fulger!

› vrei mai mult

Cultura generala

Cel mai jos continent este Europa , aflat la 340 m deasupra nivelului marii.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Li se strambasera gaturile uitandu-se dupa dansa, si p-aci, p-aci, era sa o piarza din ochi. Cand, o vazura coborandu-se si se infipse intr-un copac inalt dintr-o padure mare.

Fiul cel mare lua sotie pe fata imparatului vecin si se intoarse cu dansa la tatal sau. Se duse si cel mijlociu si se intoarse si el cu o sotioara mandra si frumoasa. Se duse si cel mic. Cutreiera lumea pana ce ajunse la padurea cea mare unde se lasase sageata lui. Bajbai el si orbacai p-acolo prin bunget, pana ce dete de copaciul in care se infipsese si sageata lui.

Acest copaci era nalt si gros si batran, de cand urzise Dumnezeu pamantul. Se incovriga el de dansul, si se urca pana ce ajunse de se agata de o ramura. Si din ramura in ramura, cand atarnat cu mainile, cand cu picioarele incrucisate si inclestate, ajunse pana in varf. Acolo puse mana si-si lua sageata. Se dete jos cu sufletul plin de obida si de mahnire, socotind ca este sec de noroc, caci, se gandea el, ca ce era sa gaseasca in acei copaci? Nu-i fu destul ca nu-si aflase acolo pe scrisa lui, nu-i fu destul ca facuse atata cale in desert, se mai pomeni, cand vru sa plece de langa copaci, ca se agata de spinarea lui o bufnita. Hat in sus, hat in jos, bufnita sa se duca din spinarea lui, ba. Il inhatase, dracoaica, cu ghearele, ca o gaita spurcata, si nu-l slabea nici cat ai da in cremene. Mai se suci, mai se invarti sa scape de pacoste, si nu fu nici un chip. Daca vazu si vazu, se hotari si el a se duce acasa cu saxanaua in spinare si o lua la drum.

In cale, baga de seama ca alte sase bufnite se tineau dupa dansul. Merse el, biet, cu alaiul dupa dansul, si potrivi ca sa ajunga acasa noaptea, spre a nu se face de rasul dracilor de copii. Cum intra in camara unde locuia dansul in palaturile tatane-sau, cele sase bufnite se asezara caresi pe unde; iar cea d-a saptea bufnita, care se inclestase de spinarea lui, se aseza in pat. Mai statu, bietul flacau, se mai socoti, se mai gandi, mai planui, si in cele din urma gasi cu cale sa le lase in pace, sa vaza unde are sa iasa aceasta intamplare. Mai cu seama ca acum se cotorosise de saxanaua din spinare. Si cum era si rupt de osteneala de atata calatorie si de atata tevatura ce avu pe drum, adormi, cum puse capul jos, de parca l-ai fi lovit cu mechea in cap.

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate