Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

De ce dorm oltenii pe camp?
Ca sa fie cultivati.

› vrei mai mult

Cultura generala

Pasarea clopot, asemanatoare cu un graur, are un cantec interesant care imita sunetele unui clopot, cantec ce se aude de la mare departare, mai ales cand arsita soarelui este deosebit de puternica.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

 

Vizita...

de Ion Luca Caragiale

Planse de colorat cu Vizita

 

Vizita - rezumat - I.L.Caragiale

Asculta povestea cu imagini animate!

Descarca planse de colorat cu Vizita

 


M-am dus la sf. Ion sa fac o vizita doamnei Maria Popescu, o veche prietina, ca s-o felicit pentru onomastica unicului sau fiu, Ionel Popescu, un copilas foarte dragut de vreo opt anisori. N-am voit sa merg cu mana goala si i-am dus baietelului o minge foarte mare de cauciuc si foarte elastica. Atentiunea mea a facut mare placere amicei mele si mai ales copilului, pe care l-am gasit imbracat ca maior de rosiori in uniforma de mare tinuta. Dupa formalitatile de rigoare, am inceput sa convorbim despre vreme, despre sortii agriculturii — d. Popescu tatal este mare agricultor — despre criza s.cl. Am observat doamnei Popescu ca in anul acesta nu se prea vede la plimbare, la teatru, la petreceri... Doamna mi-a raspuns ca de la o vreme i se uraste chiar unei femei cu petrecerile, mai ales cand are copii.


Descarca planse de colorat cu Vizita


— Sa-ti spun drept, cat era Ionel mititel, mai mergea; acu, de cand s-a facut baiat mare, trebuie sa ma ocup eu de el; trebuie sa-i fac educatia. Si nu stiti dv. barbatii cat timp ii ia unei femei educatia unui copil, mai ales cand mama nu vrea sa-l lase fara educatie!