Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel, nu e exclus sa ajungi la doctor! Daca simti ca nu ai forta, trebuie sa iei legatura cu medicul tau de familie.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

De ce au oltenii soba in mijlocul camerei?
Ca sa se laude ca au incalzire centrala

› vrei mai mult

Cultura generala

Viteza cu care sunt expulzate aerul si virusii cu prilejul unui stranut este de 150 km/h.In jur se raspandesc aproximativ 80 de milioane de virusi.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Gainusa mea balaie,

Cocosel cu mandre straie,

Si tu, vaca mea baltata,

Raspundeti fetei pe data!

"Ducs!," raspunsera ele. Atunci fata se apropie de vatra langa care stateau animalele si le dezmierda dragastos; mangaie gainusa si cocoselul, netezindu-le penele lucioase, iar pe vaca cea baltata o scarpina intre coarne.

Descarca planse de colorat cu Casuta din padure

Si dupa ce, ascultand de indemnul batranului, gati o ciorba strasnica si aduse castronul pe masa, isi zise: "Oare se cade ca eu sa ma indestulez cu de toate, iar bietele animale sa nu capete nimic? Ca doar in casa asta gasesti cate nu gandesti, si toate din plin. Nu s-ar cuveni ca mai intai sa ma ingrijesc de animale?" Iesi afara, dupa orz, si-l presara pe dinaintea gainusei si a cocoselului, iar pentru vaca aduse un brat bun de fan aromat.

- Mancati cu placere, dragele mele animale, le imbie fata, si daca vi-e sete, o sa va aduc si apa proaspata.

Aduse apoi o galeata plina cu apa si gainusa si cocoselul se cocotara indata pe marginea galetii; isi afundara ciocurile in apa si cat ai clipi isi ridicara capul drept in sus, asa cum beau pasarile, iar vaca cea baltata trase si ea o inghititura zdravana.

Descarca planse de colorat cu Casuta din padure

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate