Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Trebuie sa fii mai zen si sa ai mai multa incredere in tine! Daca vei continua sa fii irascibil/a, sa nu fii surprins/a ca esti "uitat/a" de prieteni.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Se pune problema in parlamentul Albaniei ce sa faca sa se imbogateasca tara.
Liniste...
Intr-un tarziu, un parlamentar propune sa declare razboi Americii. Americanii se vor supara , vor ataca Albania , vor castiga si o vor coloniza, dupa care urmeaza sa faca investiti si astfel tara se va redresa.
Se supune propunerea la vot.
Toata lumea de acord, numai cel care o facuse nu.
Ceilalti il intreaba:
- Cum ma, tu propui si tot tu nu esti de acord? De ce?
- Si daca ii batem, ce facem?

› vrei mai mult

Cultura generala

Palatul Buckingham are 602 de incaperi.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Cand intreba unde ar putea sa-si gaseasca un culcus pentru noapte, ele ii strigara drept raspuns:

Cu el ai mancat,

Cu el ai baut,

Dar gandul la noi nu ti-a fost.

Cata-ti dar singura loc de-adapost!

De indata ce fata adormi, intra si batranul in odaie; o privi cu luare-aminte, clatina din cap si, deschizand usita cea tainica, o lasa si pe ea sa cada in pivnita.

A treia zi dimineata, taietorul de lemne ii spuse nevesti-sii:

- Astazi sa-mi trimiti mancarea cu fata cea mica; ascultatoare si cuminte cum o stiu, sunt sigur c-o s-o tina numai pe drumul drept, nu ca surorile ei, care nu pot sa stea o clipa locului, de parc-ar fi niste zvapaiati de bondari!

Dar nevasta-sa nici nu voi sa auda:

- Vrei sa-mi pierd si copilul cel mai drag?

- Fii fara grija, ii raspunse el; fata n-o sa se rataceasca, caci e cuminte si desteapta. Dar vorba ceea: "Paza buna trece primejdia rea," asa ca tot am sa iau niste mazare, s-o presar pe drum; boabele de mazare sunt mai mari decat cele de linte si-i vor arata calea adevarata.

Dar cand mezina ajunse in padure, nu gasi nici macar un bob de mazare, caci porumbeii isi umplusera de mult gusile cu ele, asa ca nici ea nu mai stiu incotro s-o apuce. Ratacea de colo-colo si nu-si gasea o clipa de liniste, gandindu-se ca bietul taica-sau o sa flamanzeasca din pricina ei si ca maica-sa o sa se tanguie amarnic daca s-o intampla ca nici ea sa nu se mai intoarca acasa.

Cand se innopta de-a binelea, numai ce zari si ea luminita scanteind printre pomi si, luandu-se dupa ea, ajunse la casuta din padure.

Casuta din padure

Se ruga frumos de batran sa-i dea adapost peste noapte si omul cu barba alba se adresa si de asta data celor trei fapturi:

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate