Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 230 i. Hr. Eratostene din Cyrene (275 - 195 i. Hr.) dezvolta o metoda de determinare a tuturor numerelor prime mai mici decat un numar dat: Ciurul lui Eratostene.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cel care, toata ziua e activ ca o albina, e puternic ca un taur, munceste precum un cal si seara se-ntoarce acasa rupt de oboseala precum un caine, ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou !

› vrei mai mult

NU DROGURILOR!

Selectati capitolul:

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprijiniti lupta Antidrog!

"Harm-Reduction", o noua strategie antidrog
Agentia Nationala Antidrog si-a prezentat ieri in cadrul unei Conferinte Nationale ce se desfasoara pe durata a doua zile, una dintre viitoarele strategii care urmareste diminuarea efectelor consumului de droguri. Programul de "Harm Reduction" a fost prezentat in cadrul conferintei "Programele de Harm Reduction intre legalitate si necesitate", desfasurat la World Trade Center, la care suplimentul "ziua@antidrog.ro" a fost partener media si la care au participat 70 de medici, psihologi, asistenti sociali, sociologi, juristi, politisti sau jurnalisti.

"Harm Reduction" reprezinta practic o politica ce urmareste reducerea consecintelor negative ale consumului de droguri la nivel social, economic, dar si la nivelul starii de sanatate individuala fara a impune insa o abstinenta totala. Prin abordarea acestor programe se recunoaste faptul ca exista consum de droguri si ca acesta nu poate fi oprit. "Harm Reduction" include programe de tratament, programe de terapie prin substitutie de metadona sau tratament acordat tuturor persoanelor, fara sa existe discriminare. "Deocamdata cadrul juridic al acestor programe nu este definitivat, dar legea este pe masa parlamentarilor si cel mai probabil va fi adoptata in luna octombrie", a declarat presedintele Agentiei Nationale Antidrog, Pavel Abraham. Acesta a mai precizat ca se incearca crearea unei adevarate retele nationale de Harm Reduction, una dintre masurile luate in acest sens fiind sporirea centrelor substitutive cu metadona.

Potrivit statisticilor Agentiei Nationale Antidrog (ANA), in Bucuresti, la un numar de 24.000 de utilizatori de heroina injectabila, se consuma zilnic 44.000 de doze de heroina, consumatorii sub 24 de ani alimentand piata neagra cu 11 miliarde de lei.

George TARATA, Ziua

O placere fatala
Chiar daca am doar 14 ani am auzit pe la televizor ca din ce in ce mai multi oameni consuma droguri!Era chiar o emisiune in care voia sa se constate de ce iau droguri.Dupa un studiu prin U.S.A s-a constatat ca cei mai multi iau droguri din cauza starii in care se afla si cei de bani gata!Mai putini iau oamenii normali!
Unii isi dau seama ca nu este bine si se lasa dar sunt putini deoarece stiu ca tratamentul este greu!
Nu se poate sti cati vagabonzi mor din cauza drogurilor deoarece iau supradoze!Cei din fam bune stiu deoarece au grija sa nu ia prea mult.
Nici tigarile nu sunt mai bune!Oricum sunt si multi oameni care fumeaza!Cel mai prost este ca ei s-au apucat de la o varsta frageda 15,16 ani poate chiar 13,14 ani!Cei mai multi s-au apucat vazandu-i pe unii si chiar sa fie smecheri!Chiar daca au acel filtru este foarte periculoasa!Se poate chiar sa nu se fi apucat din aceste cauze!Sa se fi dus la ziua cuiva si sa fi fumat o tigara din gluma!Apoi totul e clar!Desi sunt si oameni batrani care fumeaza, sunt putini!
Si batura proasta consumata excesiv poate dregla creierul!Cand vezi pe strada acei betivi de abia merg s-au imbatat de la bauturi facute in casa care bineinteles ca nu sunt rafinate!Chiar daca bei si dublu rahinate si bei cam prea mult o iei razna!Dar ei se imbata de la 3-4 pahare!
CHIAR DACA AM 14 ANI SFATUL MEU ESTE SA NU FUMATI,SA NU LUATI DROGURI SI LA BAUTURA SA FITI ATENTI SI SA LUATI DOAR BAUTURA CU RENUME!

Stop zilelor albe!
Daca vreti sa aveti o viata buna si linistita opriti consumul de droguri. In Romania oamenii se drogheaza oprind dezvoltarea tarii. Daca credeti in Dumnezeu ganditi-va ce o sa faceti in viata spirituala.
Nume:Molnar
Prenume:Teodor
Adresa:Molnar@clopotel.ro.

Drogurile sau viata?
Daca te droghezi iti iei singur viata. E tragic sa pierzi ceea ce ti-a fost oferit cu atat mult drag. Nu lasa drogurile sa te omoare. Fara sa vrei ele te pot condamna la o suferinta neimaginabila. Gandeste-te ca nu merita sa te arunci singur in prapastia intunericului!

Tabere scolare antidrog pe Litoral
Un medic si doi psihologi ai Agentiei Nationale Antidrog (ANA) au fost in tabara, pe Litoral, cu elevi din toate colturile tarii. Au stat doar cate o zi in taberele de la Mangalia, Venus si Navodari, ca sa le vorbeasca copiilor despre doua pericole: traficul de fiinte umane si consumul de droguri. O alta echipa de specialisti a fost la Cisnadioara, tot in tabara de elevi, ca sa antreneze viitori voluntari in proiecte pentru prevenirea consumului de droguri.

ANTITRAFIC. Prima campanie, cea de pe Litoral, in 7 si 13 iulie, a fost denumita generic “Pasaport antitrafic“. Pe plaja, aproape 2.000 de elevi au putut citi brosuri cu informatii despre cum sa se fereasca de traficantii de fiinte umane, au vazut un spectacol jucat de alti elevi, care au reprodus foarte bine situatiile legate de traficul de fiinte umane. Si au mai participat la un concurs cu premii. Intrebarile concursului au fost inspirate din brosurile de informare. “A fost greu pentru ei sa raspunda chiar exact la intrebari pe o tema asa de delicata, dar, atunci cand vedeam ca informatia este retinuta, specialistii nostri interveneau cu alte informatii pe aceeasi tema“, povesteste psihologul ofiter specialist in cadul ANA, Diana Serban.

ANTIDROG. Cea de-a doua campanie de informare s-a desfasurat in doua sesiuni succesive de o saptamana, in luna iulie, in Tabara Nationala Antidrog de la Cisnadiora, judetul Sibiu.
In tabara au fost 140 de elevi si 25 de cadre didactice din 16 judete. Ei au aflat de la specialisti cum pot inlatura cauzele si cum pot recunoaste efectele consumului de droguri.
Elevii participanti la tabara vor deveni voluntari pe langa Centrele de Prevenire si Consiliere Antidrog din 16 judete.

CONSUMUL DE STUPEFIANTE, O PROBLEMA IN CRESTERE

Programul “Tabara Antidrog de la Cisnadioara“ are deja trei ani, spune psihologul de la ANA. “Noi vrem sa continue si anul viitor, in limita posibilitatilor financiare. E mai bine sa mergem pe prevenire si pe toate substantele. Nu trebuie sa ne relaxam, pentru ca foarte repede poate aparea un alt curent, pot sa inceapa sa consume cocaina“, a spus Serban. Conform psihologului, consumul de droguri la nivelul Bucurestiului este de 1%, insa pentru unele substante, precum heroina, el tinde sa creasca dramatic, chiar sa se dubleze. Studiile existente sunt elaborate pentru elevii de 16 ani din Bucuresti.



Vreau sa sprijin lupta Antidrog
Titlu activitate:
Continut: