Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hotararea lui Tesla in a demonstra superioritatea curentului alternativ asupra curentului continuu al lui Edison a generat ceea ce se cunoaste drept ''razboiul curentilor''. In 1893 s-a organizat in Chicago o expozitie publica a curentului alternativ, demonstrandu-se superioritatea acestuia asupra curentului continuu al lui Edison. Nikola Tesla a lucrat pentru Thomas Edison.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stii care este cel mai vechi stat din lume?
Statul in fund!

› vrei mai mult

NU DROGURILOR!

Selectati capitolul:

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprijiniti lupta Antidrog!

nu drogurilor
o persoana care devine dependent de droguri pierde tot ce are mai scump pe lume!!!!!!!Se distruge pe sine insusi si ii distruge pe cei din jurul lui!!!!!

Doua milioane de euro pentru lupta antidrog
Peste doua milioane de euro vor fi alocate luptei antidrog si prevenirii abuzului de stupefiante, alcool si tutun in Romania, in cadrul unui proiect finantat de Guvern si Uniunea Europeana. Proiectul de infratire institutionala "Lupta impotriva traficului si abuzului de droguri" a fost lansat de Agentia Nationala Antidrog, Delegatia Comisiei Europene, Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, Delegatia Guvernului Spaniol pentru Planul National privind Drogurile si Misiunea Interministeriala de Lupta impotriva Dependentei de Droguri si Toxicomanilor, din Franta. Potrivit presedintelui ANA, Pavel Abraham, proiectul se va derula pe o perioada de un an si prevede, in patru capitole, desfasurarea a peste 30 de activitati, cea mai mare parte vizand consolidarea sistemului de lupta antidrog si de combatere a criminalitatii organizate. De asemenea, Abraham a precizat ca un milion de euro din suma totala alocata acestui proiect va fi destinat crearii "unui laborator serios de analiza a drogurilor". Presedintele ANA a adaugat ca obiectivul acestui proiect este consolidarea capacitatii institutiilor din Romania de a combate fenomenul drogurilor prin reducerea cererii si a ofertei de stupefiante. Totodata, proiectul urmareste imbunatatirea capacitatii institutionale si operationale a institutiilor implicate in lupta antidrog, revizuirea legislatiei in domeniul substantelor psihotrope, derularea unei campanii nationale de prevenire a consumului de droguri, precum si specializarea personalului din cadrul laboratoarelor de analiza a drogurilor. "Daca in anii '90 institutiile romane si societatea civila nu erau pregatite sa actioneze impotriva noii amenintari a drogurilor, in ultimii ani au fost luate masuri decisive pentru a preveni consumului de droguri si a reduce impactul acestora asupra populatiei, in special asupra copiilor si tinerilor", a spus Abraham. El a adaugat ca, pe langa imbunatatirile aduse legislatiei privind drogurile si infiintarea unor institutii noi de aplicare a legii, autoritatile romane au facut pasi importanti in stabilirea circuitului terapeutic, care va permite reabilitarea medicala si sociala a dependentilor de droguri. In urmatorul an vor fi initiate actiuni privind intarirea controlului precursorilor chimici, impiedicarea raspandirii de informatii pe Internet privind drogurile, formarea unor echipe romano-franco-spaniole care sa lucreze impreuna pentru combaterea traficului si consumului de stupefiante, elaborarea unor strategii de comunicare pentru a lamuri opinia publica asupra efectelor consumului. Programul prevede si intarirea rolului observatorului national de droguri si al celor 47 de centre de consiliere zonale, dar si a legislatiei privind combaterea acestui flagel.

"In Romania, ca si in alte societati, lupta impotriva traficului si consumului de droguri constituie o prioritate pentru autoritatile nationale", a declarat, la lansarea proiectului, Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Potrivit acestuia, exista multe motive serioase pentru care aceasta lupta este o prioritate, dar un motiv intemeiat il constituie nevoia de a sustine Romania in efoturile sale de a adopta toate masurile necesare de a proteja copiii impotriva consumului de droguri. Scheele a amintit de ultimele statistici prezentate de autoritatile romane, potrivit carora un numar mare de adolescenti romani consuma droguri, cel putin o data, iar un numar ingrijorator de bucuresteni isi injecteaza heroina. "Nu trebuie uitat ca, potrivit unor statistici recente, aproximativ 3% dintre tinerii de 16 ani din Romania au recunoscut ca au consumat cel putin o data droguri, a spus Jonathan Scheele, care a adaugat insa ca cifra este substantial mai redusa decat in tarile UE. Am vazut in presa si cazuri de tineri romani celebri care au consumat droguri", a spus Scheele. El a adaugat ca sustinerea Romaniei in lupta antidrog reprezinta un act de solidaritate internationala. "Orice contributie este vitala pentru a proteja tineretul Romaniei si deci viitorul sau", a conchis Scheele. Alegerea Spaniei si a Frantei ca parteneri dovedeste o "abordare echilibrata" a acestei probleme, dat fiind faptul ca Spania a inregistrat cele mai rapide schimbari sociale dupa caderea regimului lui Franco, iar Franta are "o experienta occidentala mai clasica", a mai afirmat Jonathan Scheele.

La randul sau, ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Jesus Atienza Serna, a subliniat importanta activitatii desfasurate de ANA, precizand insa ca "mai sunt multe de facut" tinand cont de asezarea geografica a Romaniei pe "ruta balcanica" a drogurilor, dar si de faptul ca in 2007 tara noastra va constitui frontiera estica a Uniunii Europene. Asemenea proiecte de infratire sunt utile avand in vedere caracterul versatil al crimei organizate care poate lua diferite forme - de la traficul de droguri la acela de persoane de exemplu, a spus ambasadorul spaniol.

Proiectul de infratire presupune situarea tuturor participantilor "pe picior de egalitate", a aratat, la randul sau, consilierul de preaderare Carmela Pavon. "Nu ne consideram profesorii nimanui", a spus ea, opinand ca in acest caz nu se impun sfaturi, ci impartasirea unor experiente acumulate in timp. "Se intampla, din pacate, ca Franta si Spania sa aiba o experienta mai indelungata in ceea ce priveste problema drogurilor", a afirmat Carmela Pavon, care a adaugat ca structurile trebuie adaptate la realitatile locului in care sunt implementate.

O viata fara droguri
Sa incep cu inceputul; am 19 ani si am vazut multi oameni care se drogheaza si care sunt dependenti pe care vrei sa ii ajuti si degeaba... Ei cred ca le esti dusman, vad in droguri cel mai bun prieten dandu-le o stare de nemuritori de supremi, dar toate asta o sa duca la un sfarsit tragic o moarte lenta si chinuitoare. Drogurile te fac sa uiti de parinti de esenta vietii de a-ti dezvolta spiritu'. Cei care se drogheaza chinuie spiritu' cu care au fost inzestrati de la DUMNEZEU, uita de armonia vietii intra in lumea lor sumbra in care numai ei se simt bine...su nu...
Cam atata de inceput acu sa discutam de ce ajung in general tinerii sa se drogheze, de ce aleg aceasta cale; sunt trei categori de tineri care iau droguri: cei foarte saraci care ii vedem pe starda "aurolacii", care iau sa uite de lumea asta cruda; exista a doua categorie cea a tinerilor care provin din familii mediocre, famili destramate, sau cei care nu sunt intelesi de parinti, care iau droguri mai scumpe si exista si a treia categorie care sunt tineri care au totu dea gata dar care au fost uitati de parinti, care parinti se rezuma la bani, nu si la atentie, sa-i asculte, acei copii "de bani gata" consumatori de droguri foarte scumpe; de aici ne dam seama ca toti care se drogheaza vor sa uite de lume si de tot, sau pur si simplu anturaje cu mofturi si fitze.
Acu sa gasim vinovatul pentru aceasta treaba. Vinovatii sunt cei din stat, parinti, si in ultimul rand la noi in tara este o proasta educatie despre droguri adica nu este deloc; dar primul vinovat ete acela care incepe dintr-o prostie sa consume... in scoli copilu tre' sa stie de mic ca toate aceastea ii vor aduce moartea. Cam atat pentru moment... cei care vor citi aceste vb scrise de mine sa stiti ca voi mai scrie dar acu' atat este de ajuns, dupa ce va fii publicat pe forum voi scrie inca o data si nu o sa ma opresc aici...

Valy - valyvax@yahoo.com

"Ma gandesc daca nu cumva fiul meu se drogheaza"
Va scriu pentru ca doresc sa va cer un sfat si pentru ca am vazut ca multa lume apeleaza la Dumneavoastra. Care este problema mea? Am un baiat in varsta de 17 ani, Marius. Merge la scoala, invata bine, nu mi-a creat nici un fel de probleme pana acum.

Totusi de ceva vreme am observat lucruri putin deplasate. La ce ma refer? este din ce in ce mai obosit, nu are chef de mancare, vine acasa mai tarziu decat de obicei, iar in timpul sau liber este mai tot timpul plecat. Sa va dau un mic exemplu. In fiecare weekend mergeam impreuna pe stadion sa urmarim meciurile de fotbal sau stateam impreuna acasa la televizor. De ceva timp insa aceste lucruri nu se mai intampla. Abia ca mai vorbim. Credeti-ma ca este groaznic sa traiesti cu asemenea incertitudine, este groaznic sa nu stii de ce fiul tau nu te mai baga in seama, este groaznic sa crezi ca baiatul tau se drogheaza.

Poate este ceva specific varstei lui, dar nu pot sa ma nu gandesc si alte lucruri mai rele. Stiti foarte bine la ce ma refer. Ma gandesc daca nu cumva fiul meu se drogheaza. Nu l-am intrebat acest lucru pentru ca nu vreau ca el sa zica apoi ca nu am incredere in el. In acelasi timp nu vreau ca el sa ajunga intr-o situatie fara iesire, sa fie dependent de droguri si astfel sa-si distruga viata. Nu vad motivele pentru care el s-ar apuca de droguri. Bani are, la fel si o viata linistita fara probleme, atat eu cat si mama lui ne intelegem foarte bine cu el. Cu toate acestea imi este frica. De aceea v-am scris, poate imi dati niste sfaturi.

1) Ce ar trebui sa fac? Sa port o discutie cu el despre ceea ce ma framanta?

2) Sa-i intreb prietenii daca este ceva adevarat din ceea ce ma gandesc eu?

3) Sa-l urmaresc sa vad ce face cand este singur?

4) Sa-l duc la doctor pentru un control amanuntit?

Acestea sunt intrebarile la care as dori ca Dumneavoastra sa-mi raspundeti. Poate exagerez eu, dar este mai bine asa decat sa ajungem intr-o situatie fara iesire. Am vazut si eu ce se intampla in ziua de azi cu multi dintre tineri, citesc si eu suplimentul dumneavoastra in care prezentati pe larg consecintele consumului de droguri. Ma gandesc la posibilitatea ca el sa fi fost convins sa se drogheze de prietenii sai, pe care insa ii cunosc si care nu mi-au lasat impresia ca ar avea probleme. Dar niciodata nu poti sa stii la ce sa te astepti.

Am vorbit si cu mama lui. Aceasta este convinsa ca Marius are probleme si ca ar trebui dus de urgenta la spital. Nu sunt de acord cu ea, dar poate gresesc, poate chiar este mai bine sa preintampin o situatie de acest fel. Numai ca inca o data va spun. Mi-e frica de situatia in care se demonstreaza ca baiatul meu se drogheaza. Daca nu este adevarat,mi-e frica sa nu-mi reproseze faptul ca nu am incredere in el. Mi-e frica de faptul ca atunci chiar s-ar apuca de droguri si nimeni nu l-ar mai putea salva.

Va rog deci spuneti-mi Dumneavoastra ce ar trebui sa fac pentru a afla ce are fiul meu, dar fara ca el sa se supere pe mine si sa ma acuze.

Va multumesc!

Forum european de prevenire a abuzului de droguri
Primul forum european de prevenire a abuzului de droguri - organizat de Grupul Pompidou din cadrul Consiliului Europei - s-a desfasurat la Ekaterinburg, participand peste o suta de tineri, experti si responsabili din institutiile de profil, care au discutat chestiuni legate de asa-numitul "policonsum de droguri" (consumul simultan de alcool, tutun si energizante ilegale) si despre tenditele in cultura tinerilor. Scopul reuniunii a fost de a incuraja comunicarea dintre tineri si adulti, de a genera parteneriate in prevenirea abuzului de droguri si de a promova participarea activa a tinerilor in planificarea, implementarea si evaluarea programelor de prevenire a consumului de droguri. Pentru prima data, in timpul forumului, au fost premiate cele mai bune proiecte in domeniu. Proiectele au fost deja evaluate in luna mai, la Hamburg, de un juriu alcatuit din tineri.

Grupul Pompidou, din care fac parte 34 de state, este un forum european care abordeaza problema traficului si abuzului de droguri dintr-o perspectiva globala si multidisciplinara.



Vreau sa sprijin lupta Antidrog
Titlu activitate:
Continut: