Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In jurul Soarelui se poate gasi antimaterie. Cu o cantitate de antimaterie echivalenta cu masa unei agrafe de birou se poate disntruge un oras, desi pentru a obtine o asemenea cantitate cercetatorii ar avea nevoie de miliarde de ani folosind tehnologia actuala. O astfel de bomba ar fi mult mai eficienta decat una cu hidrogen.

› vrei mai mult

Bancul zilei

vine bula fericit acasa si striga catre maicasa:mama,mama,am luat 10.zice maicasa bravo fiule,la ce ?
pai,stai sa vedem...4 la romana,4 la istorie si 2 la matematica

› vrei mai mult

home : Scoala : Institurii Speciale : Salvati Copiii : NU violentei fizice

Bataia NU este rupta din Rai!

"Inca nu stim cum ar arata lumea īn care copiii ar fi crescuti fara a fi supusi umilintelor, īn care parintii i-ar respecta si i-ar trata serios, ca pe niste fiinte umane."
Alice Miller, Pentru binele tau propriu, 1987

I.
II.
III.
IV.
V.
Ce este pedeapsa fizica
Pedeapsa fizica
Pedeapsa fizica si drepturile omului
Pedeapsa fizica si Conventia ONU
Progrese obtinute īn interzicerea pedepsei fizice
VI.

VII.
VIII.
IX.

X.
Iniatiativa pentru stoparea pedepselor corporale
Opinia copiilor
De ce adultii lovesc copiii?
Disciplina pozitiva fara a lovi sau umili copiii
Recomandari

Capitolul X.
RECOMANDARI PENTRU ACTIUNEA DE STOPARE A PEDEPSIRII FIZICE A COPIILOR DIN iNTREAGA LUME

In 1992, EPOCH-WORLWIDE, impreuna cu Salvati Copiii Suedia, au organizat Seminarul european de la Londra care a implicat participarea expertilor inter-disciplinari din 22 de tari. Seminarul a adoptat in unanimitate urmatoarele recomandari pentru actiunea globala:
  • toate statele care nu au facut-o inca sa ratifice imediat Conventia ONU cu privire la Drepturile Copilului si sa asigure aplicarea sa integrala. Statele trebuie sa se asigure ca articolele Conventiei ONU pentru Drepturile Copilului sunt aplicate integral;
  • toate statele ar trebui sa revizuiasca imediat legea referitoare la drepturile parintilor si ale altor persoane cu responsabilitati in ingrijirea copiilor si sa se asigure ca pedepsirea fizica (inclusiv bruscarea, palmuirea, etc.) si alte tratamente si pedepse umilitoare, sunt interzise clar in familii si in alte asezaminte, inclusiv in institutii. Aceasta este o parte esentiala in respectarea dreptului la integritate fizica a copilului un drept care, pentru adulti, este deja sustinut prin lege;
  • toate statele trebuie sa revizuiasca legile si procedurile pentru a proteja copiii de abuz. Aceasta ar trebui sa includa si o definire a termenului de abuz asupra copilului si a responsabilitatilor parintilor utilizate in lege, in politicile si practicile de protectie a copilului. Legea trebuie sa garanteze ca nu este acceptat nici un tip de violenta asupra copiilor si sa clarifice faptul ca parintii nu au in proprietate copiii, dar au o responsabilitate primara in a-i ingriji;
  • toate statele trebuie sa asigure servicii sociale adresate viitorilor parinti, parintilor si altor persoane cu responsabilitati in ocrotirea copilului:
    - sa-i convinga de pericolele fizice si psihice cauzate de pedeapsa fizica si de umilirea copiilor;
    - sa incurajeze modalitati de crestere si educare a copiilor care promoveaza demnitatea, respectul si autodisciplina;
  • toate statele trebuie sa asigure servicii adresate copiilor referitoare la dreptul la protectie fata de violenta si pentru caile non-violente de rezolvare a conflictelor;
  • toate statele trebuie sa puna la dispozitia copiilor parghii eficiente de interventie in situatiile in care dreptul la protectie impotriva violentei le-a fost incalcat; o administratiile locale care lucreaza in domeniul sanatatii, serviciilor sociale si educatiei trebuie:
    - sa asigure drepturile copilului la protectia fata de violenta;
    - sa formeze coalitii care sa indrume guvernele lor in aplicarea recomandarilor de mai sus;
    - sa dezvolte programe de informare referitoare la pericolele utilizarii pedepsei fizice si programe de incurajare a metodelor pozitive de educare a copiilor;
  • politicienii din toate statele trebuie sa se asigure de prezenta copiilor in agenda politica;
  • gruparile non-guvernamentale relevante din toate statele, inclusiv bisericile, uniunile comerciale, grupurile voluntare, grupurile sociale, culturale si religioase, organizatiile pentru copii si pentru tineret si fiecare cetatean in parte trebuie sa se asigure ca:
    - politicile, practicile si comportamentul lor respecta drepturile copilului la integritatea fizica;
    - indeamna guvernul lor sa aplice recomandarile de mai sus;
    - lucreaza separat sau impreuna pentru a dezvolta programe adecvate nevoilor parintilor si copiilor;
    - formeaza retele nationale cu scopul de a raspandi informatii si experiente pozitive in domeniu pentru indrumarea legiuitorului;
    - mass-media promoveaza aceste recomandari;
  • toate gruparile non-guvernamentale relevante, inclusiv UNICEF si alte agentii ONU, Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului, Consiliul Europei, Comisia Europeana si Parlamentul European trebuie sa ia masurile necesare pentru a incuraja aplicarea acestor recomandari.
Londra - 31 Martie 1992

Recomandari pentru actiunea de stopare a pedepsirii fizice a copiilor din Romania:
  • revizuirea si adaptarea legilor si procedurilor pentru a proteja copiii fata de orice forma de abuz. Aceasta presupune introducerea in Codul Penal a termenului de abuz si definirea acestui concept. Interzicerea prin lege a pedepsei fizice si altor tipuri de pedepse aplicate copiilor este prioritara.
  • dezvoltarea de servicii sociale alternative de consiliere si suport pentru parinti care au scop prevenirea comportamentelor violente;
  • dezvoltarea de programe de informare si educare a opiniei publice referitoare la efectele negative ale utilizarii pedepsei fizice « ca metoda de educatie »
  • crearea unei retele nationale care sa cuprinda toate structurile guvernamentale si neguvernamentale active in domeniu cu scopul promovarii disciplinei pozitive ca metoda de educatie.

"Pana la urma, atitudinea fata de copii incepe sa se schimbe. Drepturile lor incep sa fie recunoscute. Procesul de interzicere a pedepsei fizice este coplesitor acum. Refuzul de a aboli acest tip de pedeapsa nu mai este doar o pozitie pasiva, este o incalcare activa a drepturilor copilului si trebuie tratata ca atare."
Thomas Hammarberg, membru in Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului, vorbind la seminarul de la Londra din 1992.

hai sus! :  home : Scoala : Institurii Speciale : Salvati Copiii : NU violentei fizice