Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

La 26 martie 2021 a fost operat cel mai lung zbor non-stop din istoria aviatiei. A fost efectuat cu o aeronava Boeing 787 (P4-787), a decolat de la aeroportul din Seul si a petrecut urmatoarele 20 de ore in aer inainte de a ateriza in Buenos Aires, Argentina. Pana la 26 martie, cel mai lung zbor din lume fara escala era cel operat de compania australiana Qantas, intre Sydney si New York, care a durat 19 ore si 16 minute.

› vrei mai mult

Bancul zilei

mama il trimite pe bula la un market
-bula daca te intreba acolo cum te chema ii raspunzi bula.daca te intreaba cati ani ai ii raspunzi 9.daca te intreaba de unde esti ii raspunzi din bucuresti.ai inteles?apoi ii arati cardu ,ei un cos si cumperi ce ti-am scris eu da?
-da mama foarte simplu!
bula se duce la market.paznicul de acolo ii spune:
-stop!cum te chema bula?
-bula
-cati ani ai?
-9
-de unde esti?
-din bucuresti.
-arata-mi cardu
bula ii arata cardul.paznicu'zice:
-imi pare rau dar cardul asta nu e pt. bule!

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Invatamant : Institutii speciale

 

Institutii speciale

Va prezentam aici o lista cu diverse institutii speciale care au, copilul, in centrul activitatii lor. Pe langa o scurta descriere va prezentam și modalitațile prin care puteți intra in contact.

Fundatia "Copii iubesc animalele" Suntem singura organizatie non-profit din România a carei filosofie se bazeaza pe relatia de afectiune dintre copii și animale, cu toate consecintele educationale ce decurg din aceasta relatie.
Serviciul Public Specializat pentru Protectia Copilului Este o institutie publica, cu personalitate juridica, în subordinea Consiliului Judetean Ilfov, înfiintata, ca urmare a Hotarârii Guvernului României Nr. 205 / 1997, prin Hotarârea Consiliului Judetean Ilfov Nr.33/1997.
Centrul Pilot Miorita Camin-ferma pentru Tineri cu Nevoi Speciale
Asociatia Nationala pentru copii si adulti cu autism din Romaina Misiunea asociatiei este imbunatatirea vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora.
Organizatia "Salvati Copiii" COPILUL este in permanenta preocuparea organizatiei "Salvati Copiii" Romania, in familie, la scoala sau in societate copilul trebuie respectat si sprijinit.
 

Fundația "Copii iubesc animalele"

FUNDATIA "COPIII IUBESC ANIMALELE" este o organizatie non-profit, infiintata in luna august, 1996, de un grup de iubitori ai copiilor si animalelor, ce au hotarat sa puna bazele unui CENTRU DE OCROTIRE SI EDUCARE A COPIILOR DEFAVORIZATI, care sa cuprinda si ADAPOSTURI PENTRU ANIMALELE FARA STAPAN. Cei 21 de membri fondatori au diverse meserii, cei mai multi fiind medici veterinari.

Printre membrii fondatori ai Fundatiei s-a numarat si BIOVET IMPEX S.R.L., care este si principalul sponsor al acesteia, prin:

  1. Asigurarea unui teren de 5000 mp. in Bucuresti, str.Papusoiului, nr.2, sector 5, destinat unui CENTRU DE OCROTIRE SI EDUCARE A COPIILOR DEFAVORIZATI si un ADAPOST PENTRU ANIMALELE FARA STAPAN;
  2. Dotarea si asistarea unui cabinet veterinar, pentru consultatii, operatii de sterilizare pentru cainii strazii si o farmacie veterinara in str.Maica Domnului, nr.2, bloc T 58, parter, sector 2.
  3. Specialisti, dotare materiala si know-how.

Acestea reprezinta un exemplu al politicii active a companiei de implicare in viata comunitatii.

Obiectivele FUNDATIEI pot fi realizate prin oameni integrati in marea familie a profesiilor liberale: medici si tehnicieni veterinari, ingineri si tehnicieni zoo, cadre didactice din invatamantul de profil, asistenti sociali, muncitori in fabricile de medicamente veterinare, s.a.m.d.

La cativa ani de la aparitie, putem face un sumar al activitatilor specifice si al aspectelor pozitive ce decurg din acestea:

  • FUNDATIA, cu sediul sau principal, ocupa un spatiu in incinta companiei BIOVET IMPEX S.R.L., astfel incat nu a fost necesara inchirierea unei cladiri si cresterea cheltuielilor prin chirii.
  • FUNDATIA "COPIII IUBESC ANIMALELE" a inceput sa se implice in viata comunitatii, una din primele activitati putand fi considerata campania de sterilizare a cainilor comunitari din Bucuresti. Astfel, cadre veterinare din cadrul BIOVET IMPEX S.R.L., membrii ai fundatiei, au participat la campania de sterilizare a cainilor comunitari. De asemenea, Fundatia asigura o activitate continua de vaccinare antirabica si sterilizare pentru cainii strazii prin cabinetul medical propriu.

Misiunea sociala si umanitara a FUNDATIEI a fost exprimata prin mai multe modalitati:

  • Mesaje scrise, transmise in tara si strainatate;
  • .
  • Participarea la emisiuni televizate de ajutorare a copiilor si animalelor (mentionam doar "POVESTILE PRIETENILOR MEI" la TV Antena1). Impactul celor patru participari a facut cunoscuta FUNDATIA in tara si a intarit legaturile cu alte fundatii;
  • Au avut loc actiuni caritabile prin care s-au donat hrana, jucarii si imbracaminte copiilor din centrele de plasament sau din spitale.
  • In Octombrie 1997 s-a celebrat ZIUA INTERNATIONALA A ANIMALELOR, la liceul "Elena Cuza" din Bucuresti, actiune realizata in colaborare cu Fundatia "AMICII ANIMALELOR".

Aceste actiuni, precum si multe altele de acest fel, prezenta constanta la intalnirile Organizatiilor Non-Guvernamentale (ONG) si cu autoritatile locale, au facut ca FUNDATIA "COPIII IUBESC ANIMALELE" sa fie atat cunoscuta, cat si evidentiata ca foarte activa si perseverenta in atingerea obiectivelor sale.

Datorita acestui fapt, FUNDATIA a primit un spatiu pentru organizarea unui cabinet veterinar (unde se consulta si se fac operatii de sterilizare gratuite), precum si a unei farmacii veterinare.hai sus! : 

home : Invatamant : Institutii speciale